Zondag arriveerden de fietsers op de Grote Markt van Ieper. De tocht was een organisatie van The Royal British Legion en het was de bedoeling om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsorganisatie. The Royal British Legion steunt Britse oorlogsveteranen en hun families.

De deelnemers begonnen in Londen. Na de overzet op het Kanaal ging het richting Frankrijk, waar langs de Somme werd gefietst. Daarna ging het richting Ieper. In totaal legden de deelnemers 480 km af. Tijdens de tocht werd halt gehouden aan verschillende monumenten en begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog. De deelnemers kregen op die plaatsen telkens wat uitleg van een historicus.

Herinnering aan ongelofelijke opofferingen

"De tocht herinnert de ongelofelijke opofferingen van al wie vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog", aldus de organisatoren. "Zo combineren de deelnemers hun liefde voor fietsen, hun steun aan The Royal British Legion en hun passie voor geschiedenis."

De fietsers deden nog een laatste stop aan Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke en reden dan naar de Grote Markt in Ieper. Daar gooiden enkele van hen zich onmiddellijk in het water van de fontein. "Het waren dan ook vier warme dagen", zegt Sophie Randles-Dunkley.

Een tak van de The Royal British Legion is in de Kattenstad gevestigd en er is een winkel op de hoek van de Markt. "De enige die we hebben buiten het Verenigd Koninkrijk, maar de gemeenschap hier helpt ons heel erg", klinkt het.

(CMW)

Zondag arriveerden de fietsers op de Grote Markt van Ieper. De tocht was een organisatie van The Royal British Legion en het was de bedoeling om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsorganisatie. The Royal British Legion steunt Britse oorlogsveteranen en hun families. De deelnemers begonnen in Londen. Na de overzet op het Kanaal ging het richting Frankrijk, waar langs de Somme werd gefietst. Daarna ging het richting Ieper. In totaal legden de deelnemers 480 km af. Tijdens de tocht werd halt gehouden aan verschillende monumenten en begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog. De deelnemers kregen op die plaatsen telkens wat uitleg van een historicus. "De tocht herinnert de ongelofelijke opofferingen van al wie vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog", aldus de organisatoren. "Zo combineren de deelnemers hun liefde voor fietsen, hun steun aan The Royal British Legion en hun passie voor geschiedenis." De fietsers deden nog een laatste stop aan Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke en reden dan naar de Grote Markt in Ieper. Daar gooiden enkele van hen zich onmiddellijk in het water van de fontein. "Het waren dan ook vier warme dagen", zegt Sophie Randles-Dunkley.Een tak van de The Royal British Legion is in de Kattenstad gevestigd en er is een winkel op de hoek van de Markt. "De enige die we hebben buiten het Verenigd Koninkrijk, maar de gemeenschap hier helpt ons heel erg", klinkt het. (CMW)