Fietsen langs oorlogslocaties in Waregem

Schepenen Pietro Iacopucci en Maria Polfliet, burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen Joost Kerkhove op de plaats van vertrek en aankomst van de nieuwe Hippo.Warfietsroute. © DJW
Redactie KW

Het bezoekerscentrum Hippo.War op de tweede verdieping van het hippodroomgebouw in de Holstraat geeft zijn naam aan een nieuwe fietsroute. Het traject leidt langs verschillende locaties, gebouwen en sites in de stad en de deelgemeenten die allemaal met de Eerste of met de Tweede Wereldoorlog hebben te maken. Start en aankomst aan Hippo.War.

“Eigenlijk gaat het over een route met twee verschillende afstanden”, licht schepen van Cultuur Pietro Iacopucci toe. “De ene is 23 kilometer lang en je rijdt die alleen in de stad zelf. De andere gaat over 37 kilometer die ook in de deelgemeenten van Waregem loopt. Langs beide trajecten heb je wel altijd locaties, bezienswaardigheden en allerlei andere zaken die met een van de twee wereldoorlogen te maken hebben. Vandaar ook de link met Hippo.War zelf.”

Boekje

Beide trajecten staan aangeduid op de website RouteYou en zijn dus makkelijk te bekijken. Wie zaterdag 11 mei deelneemt aan de officiële opening, krijgt een boekje mee waarin de route stap voor stap staat uitgelegd en toegelicht. Het is een papieren aanvulling op de site.

Schepen Iacopucci: “Nog een extraatje bij de opening is dat wij aan elke fietser bij de start een bonnetje meegeven voor een gewone consummatie in een van de volgende zaken: ‘t Gaverhopke aan de Platanendreef in Waregem voor het korte traject en Ter Leie in de Aloïs Biebuckstraat in deelgemeente Sint-Eloois-Vijve voor het lange traject. Dat is bedoeld als attentie voor wie met zijn rijwiel mee Hippo.War helpt inrijden.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier