Concreet zal je deze week dus van woensdag tot en met maandag niet mogen fietsen tussen de Trakelweg en de brug van de R8 (Bissegem) en tussen het Koning Albertpark en de jachthaven van Kuurne. Afstappen en met je fiets aan de hand verder gaan is toegestaan. De maatregelen gelden telkens van 13.00 uur 's middags tot 18.00 uur 's avonds.

Net als vorig weekend komen er nadars met verbodstekens aan de in- en uitgangen van de zones waar je niet mag fietsen. Aan de toegangen zullen gemeenschapswachten of stewards de fietsers herinneren aan de regels. Let op: de politie controleert wel degelijk in de zones zelf. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt meteen een boete.

Vorig weekend toonden passanten alvast veel begrip voor de extra maatregelen. Toch kregen twaalf mensen een bekeuring. "We begrijpen dat deze maatregelen alles behalve evident zijn maar ze beschermen mensenlevens. We vragen aan iedereen om deze maatregelen te respecteren. Hoe beter we ze nu opvolgen, hoe sneller de maatregelen kunnen worden ingetrokken", klinkt het bij het stadsbestuur. Het fiets- en wandelpad op de noordelijke oever van de Leie wordt afgezet op vier punten. De oprit aan de Overzetweg, de oprit aan de Trakelweg, de overgang tussen het Koning Albertpark, de Guido Gezellewandeling en de Leiekant en aan de oprit aan restaurtant Gust'eau in Kuurne.

Langs de Leie worden op het grondgebied van Kortrijk ook alle zitbanken en betonnen zitblokken afgespannen en voorzien van affiche. In het bijzonder die langs de Fabriekskaai en de Diksmuidekaai op vraag van de Kortrijkse politie. Ook het Koning Albertpark en Bude Beach blijven volledig afgezet. Net zoals de zitbanken in alle Kortrijkse en Kuurnse parken en de zitbanken op het Marktplein, de groene long, de Vlindertuin en het sportpark in Kuurne.

Concreet zal je deze week dus van woensdag tot en met maandag niet mogen fietsen tussen de Trakelweg en de brug van de R8 (Bissegem) en tussen het Koning Albertpark en de jachthaven van Kuurne. Afstappen en met je fiets aan de hand verder gaan is toegestaan. De maatregelen gelden telkens van 13.00 uur 's middags tot 18.00 uur 's avonds.Net als vorig weekend komen er nadars met verbodstekens aan de in- en uitgangen van de zones waar je niet mag fietsen. Aan de toegangen zullen gemeenschapswachten of stewards de fietsers herinneren aan de regels. Let op: de politie controleert wel degelijk in de zones zelf. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt meteen een boete.Vorig weekend toonden passanten alvast veel begrip voor de extra maatregelen. Toch kregen twaalf mensen een bekeuring. "We begrijpen dat deze maatregelen alles behalve evident zijn maar ze beschermen mensenlevens. We vragen aan iedereen om deze maatregelen te respecteren. Hoe beter we ze nu opvolgen, hoe sneller de maatregelen kunnen worden ingetrokken", klinkt het bij het stadsbestuur. Het fiets- en wandelpad op de noordelijke oever van de Leie wordt afgezet op vier punten. De oprit aan de Overzetweg, de oprit aan de Trakelweg, de overgang tussen het Koning Albertpark, de Guido Gezellewandeling en de Leiekant en aan de oprit aan restaurtant Gust'eau in Kuurne.Langs de Leie worden op het grondgebied van Kortrijk ook alle zitbanken en betonnen zitblokken afgespannen en voorzien van affiche. In het bijzonder die langs de Fabriekskaai en de Diksmuidekaai op vraag van de Kortrijkse politie. Ook het Koning Albertpark en Bude Beach blijven volledig afgezet. Net zoals de zitbanken in alle Kortrijkse en Kuurnse parken en de zitbanken op het Marktplein, de groene long, de Vlindertuin en het sportpark in Kuurne.