Fietsen en wandelen tijdens tweede editie Lukkefeesten

Els Demeulenaere, Isabelle Garcy, Greet Vanhoorne en Virginie Debeuf bij het bezoekerscentrum van Jules Destrooper waar accordeonist Pieter Lonneville voor de muzikale sfeer zorgde. (foto KVCL)
Els Demeulenaere, Isabelle Garcy, Greet Vanhoorne en Virginie Debeuf bij het bezoekerscentrum van Jules Destrooper waar accordeonist Pieter Lonneville voor de muzikale sfeer zorgde. (foto KVCL)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

In en rond Lo vond op zondag 16 mei de tweede editie van de Lukkefeesten plaats. Honderden wandelaars en fietsers genoten onderweg van muzikale animatie en een terrasje. De regen in de voormiddag kon de sfeer niet bederven.

De eerste editie van de Lukkefeesten vond plaats in 2019 op en rond het Vateplein in Lo. Vorig jaar ging het evenement omwille van corona niet door. Ook dit jaar hing de organisatie lang aan een zijden draadje. Maar organisator VVV Lo-Reninge paste er een mouw aan en maakte van de Lukkefeesten een coronaproof wandel- en fietseditie.

Volzet

De wandelaars kregen een parcours van om en bij de drie kilometer voor de voeten geschoven in het centrum van Lo. Het traject van de fietsers was 25 kilometer lang en liep langs de fietsroute Klavertjevier doorheen de vier deelgemeenten van Lo-Reninge. Langs het parcours van de wandel- en fietstocht was er heel wat animatie voorzien, zoals concertjes en circusacts.

De deelnemers moesten zich wel vooraf inschrijven. “De wandeltocht was met 400 inschrijvingen zo goed als volzet”, zegt Geert Gombeir van Events Outside The Box, die samen met VVV Lo-Reninge de Lukkefeesten organiseerde. “Voor de fietstocht schreven zich 250 fietsers in. Het aantal deelnemers was beperkt tot 50 per uur.”

Koekjes

In de voormiddag regende het af en toe, waardoor sommige mensen niet kwamen opdagen. Maar Els Demeulenaere, Isabelle Garcy, Greet Vanhoorne en Virginie Debeuf uit het Ieperse lieten het niet aan hun hart komen. Ze namen in de voormiddag deel aan de wandeling. “ Het was een aangename wandeling, ondanks de regen ”, lachte het viertal. “Nu gaan we nog een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum Jules Destrooper en vooral proeven van de lekkere koekjes.”

Stefan Decaesteker en Els Lesage uit Noordschote kozen in de namiddag voor de fietstocht en hielden even halt aan de kerk van Pollinkhove, waar Marieke en Rik Rabaey voor de muzikale sfeer zorgden. “ De muziek onderweg is gezellig en voorlopig bleven we gespaard van regen ”, zegt Stefan. “Maar ze voorspellen nog nattigheid, hopelijk geraken we met een droog pak thuis.”

Terrasjes

Die weersvoorspellingen klopten gelukkig niet, want in de namiddag bleven de hemelsluizen dicht en kwam de zon zelfs regelmatig door het wolkendek piepen. Onderweg konden de wandelaars en fietsers ook de innerlijke mens versterken of verfrissen op de terrasjes van de horecazaken langs het parcours. Zo kan VVV Lo-Reninge ondanks een natte start toch terugblikken op een geslaagde tweede editie van de Lukkefeesten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier