Fietsen door Europa voor het goede doel

Fibroveerke en T’Hope kregen bij Navitrans een cheque van 500 euro overhandigd. © DRD
Redactie KW

De organisaties Fibroveerke uit Deerlijk en T’Hope uit Roeselare hebben van het softwarebedrijf Navitrans elk een cheque van 500 euro gekregen. Het resultaat van een gesponsorde fietstocht.

“Lutz Tschenze heeft met zijn ligfiets een fietstocht ondernomen van Duitsland naar Portugal”, verduidelijkt Veerle Derammelaere van de vzw Fibroveerke. “Voor elke kilometer die hij reed, ontving hij een bedrag voor een goed doel in de landen die hij doorkruiste. Allemaal goede doelen die hebben geleden onder de coronapandemie. Navitrans deed een extra duit in het zakje door twee donaties van 500 euro te schenken en gastheer voor de fietser te zijn.”

Goede doelen

Lutz Tschenze startte zijn gesponsorde fietstocht in Kiel en beëindigde zijn avontuur aan het Cotton Park Business Center in Kortrijk. Daar werd hij enthousiast opgewacht door een ruime delegatie van Navitrans en de verantwoordelijken van de goede doelen. De vzw Fibroveerke is een ‘warme’ patiëntenvereniging erkend door het ministerie voor mensen met fibromyalgie met als werkingsgebied West- en Oost-Vlaanderen. T’Hope is een organisatie uit Roeselare die zich inzet tegen armoede.

“Na de overhandiging van de cheques zette de fietser zijn tocht verder door Frankrijk en Spanje. De Portugese hoofdstad Lissabon is zijn eindstation. Een originele manier om het idee van partnerschap, solidariteit en sociale saamhorigheid verder te dragen door Europa”, besluit Veerle Derammelaere. (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.