Fieto de verkeersclown VIP-genodigde op nationaal defilé

Stefaan ‘Fieto’ Vergaerde met zijn gezin toen hij in 2018 gekroond werd tot ‘Krak van Brugge’. © Davy Coghe
Piet De Ville

De Brugse verkeersclown Fieto – zonder zijn clownspak ook bekend als Stefaan Vergaerde – mag als een van de vijftig ‘alledaagse helden’ als VIP-genodigde het nationaal defilé bijwonen op 21 juli. “Als reserve-officier heb ik zelf vele jaren meegelopen in het défilé dus het is wel een eer om nu uitgenodigd te worden”, zegt Fieto.

Het burgerinitiatief Be Heroes wil, met de steun van het Koninklijk Paleis en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, alledaagse helden in de kijker zetten en bedanken ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.

Vijftig van die helden worden daarom uitgenodigd om als VIP-gast het nationaal defilé bij te wonen op woensdag 21 juli aan het Paleizenplein in Brussel. Een daarvan is Bruggeling Stefaan Vergaerde, beter bekend als Fieto de verkeersclown.

Met dank aan dochter

Sinds 2017 staat Stefaan in clownspak als gemachtigd opzichter aan het Sint-Lodewijkscollege in de Gerard Davidsstraat in de Brugse wijk Kristus Koning. “Mijn elfjarige dochtertje Trewyn zag die website van Be Heroes en heeft zo het verhaal van Fieto de verkeersclown overgemaakt aan die organisatie”, vertelt Stefaan.

“Vervolgens kregen we een mailtje dat de kandidatuur onderzocht werd en dat de Koning zelf ook alle verhalen te lezen kreeg. Uiteindelijk kreeg ik dan via de dienst protocol van het ministerie van Binnenlandse Zaken een mailtje dat ik uitgenodigd werd om als VIP het defilé bij te wonen. En ik mag ook mijn dochter Trewyn, die me heeft aangemeld, meenemen. Samen met de andere ‘helden’ zullen we in een mooie tribune naast de koninklijke tribune mogen plaats nemen. Er werd me gevraagd om in clownspak te komen, omdat ik net voor mijn vrijwillige inzet als Fieto de verkeersclown werd geselecteerd, en dat zal ik dan ook doen. Hopelijk laat de beveiliging me door in die gekke outfit! (lacht).”

Ingetogen

“Het wordt wel een wat ingetogen nationale feestdag gelet op de vele mensen die getroffen zijn door de wateroverlast. Maar ik beschouw de uitnodiging zeker als een eer en het lijkt me heel boeiend; zeker gezien ik als reserve-officier vaak zelf heb meegelopen in het defilé. Ik vernam nu ook dat van de vijftig helden er in september tien zullen uitgenodigd worden op het Koninklijk Paleis voor een ontmoeting met het koningspaar… Spannend…”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten