Fieto de clown bezorgt Brugse wegpiraten verkeersboete

Fieto de clown als opzichter. (foto DC)
Redactie KW

De Brugse lokale politie heeft de voorbije twee jaar al twintig pv’s opgesteld en doorgestuurd naar het parket, op basis van een verslag van een gemachtigd opzichter aan een Brugse schoolpoort. Fieto de clown is het meest bedrijvig: hij slaagde er al in om tien wegpiraten, die roekeloos rijgedrag vertoonden vlakbij de vrije basisschool in de Gerard Davidstraat, op de bon te zwieren.

Palliatief verpleegkundige Stefaan Vergaerde, wiens kinderen school lopen in de vrije basisschool op de wijk Christus-Koning, regelt op het spitsuur, gehuld in het pak van Fieto de clown, het verkeer in de Gerard Davidstraat. Zo helpt hij de kinderen veilig de straat over te steken.

Het gebeurt steeds meer dat automobilisten de signalen van de gemachtigde opzichters negeren en de leerlingen in gevaar brengen. Stefaan Vergaerde was dit onverantwoord rijgedrag beu, noteerde de nummerplaten van de wegpiraten en stuurde een verslag naar de politie.

Vorig jaar noteerde hij drie keer dat automobilisten moedwillig zijn aanwijzingen negeerden, stelde hij een verslag voor overdreven snelheid op, maakte hij één nota voor het in gevaar brengen van voetgangers en drie nota’s van het negeren van zijn ‘verbodsbord’ C3. Dit jaar bezorgde hij de politie al vijf dossiers, waarvan vier voor het negeren van zijn aanwijzingen.

Vier andere gemachtigde opzichters in de Manitobalaan en de Diksmuidse Heerweg in Sint-Andries, de Boogschutterslaan in Sint-Kruis en de Collegestraat in Assebroek volgden dat voorbeeld en ‘verklikten’ ook onbesuisde chauffeurs voor hun onveilig rijgedrag aan de schoolpoorten.

Korpschef Dirk Van Nuffel vindt de acties van de gemachtigde opzichters nuttig: “Ze blijven zeker niet zonder gevolg. De politie stelde op basis van die verslagen negentien pv’s op en stuurde die door naar het parket. Een twintigste dossier is in behandeling. Het parket heeft al één automobilist gedagvaard, drie anderen betaalden een minnelijke schikking.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier