Fien en Eduard zijn gezichten van nationale coronacampagne

Edouard Joseph en Fien Vansteelandt.©Emely Vanhaecke EV
Edouard Joseph en Fien Vansteelandt.©Emely Vanhaecke EV
Emely Vanhaecke

‘Sterker dan corona’, dat is het motto van een nieuwe nationale campagne die iedereen een hart onder de riem wil steken. Veel kans dat je binnenkort de posters van deze campagne in het straatbeeld ziet verschijnen en er Fien Vansteelandt en Eduard Joseph uit Gits op herkent.

Fien Vansteelandt (31) en Eduard Joseph (31) wonen sinds een drietal jaar in de Leenbosstraat in Gits. Fien is beroepshalve begeleidster in Tordale in Torhout en Eduard is zelfstandig pleisterwerker. Anderhalf jaar geleden kregen ze samen een dochter Billie.

“Door mijn zwangerschap was het nu al een tijdje geleden, maar ik doe regelmatig wat modellenwerk en reclamespotjes”, vertelt Fien. “Via een castingbureau had ik me kandidaat gesteld voor een nationale campagne die de mensen wil motiveren om ervoor te blijven gaan en de coronamaatregelen te blijven volgen.”

online casting

“Via een online casting werd ik gekozen en Eduard ging mee, want ze waren op zoek naar een koppel. Onlangs trokken we naar Mechelen voor een fotoshoot en de opnames van enkele filmpjes, want er komt ook een reclamespotje bij kijken”, lacht Fien.

 © GF
© GF

Op de poster staat het koppel, terwijl ze elkaar een kus geven. Fien had al heel wat ervaring als model, maar voor Eduard was het even aanpassen: “Ik zat er vooral mee in dat het heel lang zou duren en dat de spontaneïteit dan weg zou zijn, maar dat viel uiteindelijk wel mee. Alles verliep heel vlot”, klinkt het.

De campagne is een initiatief van tien bedrijven en wordt momenteel breed uitgerold in kranten, magazines, radio, tv, affiches en social media. Overal verschijnen posters met de focus op ieders ‘kracht’. ‘De kracht om 8 uur lang je masker op te houden’ bijvoorbeeld, of ‘de kracht om elkaar graag te blijven zien’.

Kim Gevaert

Ambassadrice van het project is Kim Gevaert. “Hier in de regio heb ik vandaag al een affiche gezien”, vertelt Fien. “Wellicht zullen ze de komende weken overal wel opduiken. Via sociale media had ik al een foto gedeeld en daarop kwamen al heel wat toffe reacties. Blijven volhouden is de boodschap.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.