Festiviteiten rond Sint-Maarten krijgen alternatieve invulling

De reuzen zullen wel van de partij zijn. © JM
Redactie KW

Na een lange periode zonder effectieve bijenkomsten is het Sint-Maartenscomité bijeengekomen om de festiviteiten voor dit jaar te plannen. En die steken in een aangepast jasje.

De jaarlijkse bijeenkomst van de Orde van Sint-Maarten, midden september, zal anders verlopen dan normaal. Er komt geen rondgang door de gemeente. Rudi Debusschere: “Wij zullen van die gelegenheid gebruik maken om de medewerkers te bedanken met een bedankingsetentje waarbij we rekening houden met de veiligheidsvoorschriften.”

De wandeling met de grootste walking diner op vrijdagavond, dit jaar op 6 november, gaat niet door. Jaarlijks kwamen enkele honderden mensen genieten van deze culinaire avondtocht.

De stoet met bijhorende animatie krijgt een alternatieve invulling. “Wij voorzien dit jaar een ‘uitdagende’ stoet met vooral aandacht voor de Ardooise kinderen en deelnemers. Naast de stoet zullen we aan de kinderen een mooi programma aanbieden. Dit wordt uitgewerkt en bijgestuurd indien de coronamaatregelen dat vragen”, aldus Rudi Debusschere.

In elk geval blijft het Sint Maartenscomité van plan om het feest binnen de perken van het toelaatbare te organiseren.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier