Festival van de burgemeester in Oostende groot succes

© JR
Redactie KW

Veel volk gisterenavond in de Versluys Arena, de thuisbasis van KV Oostende. De burgemeester ontving er 800 Oostendenaars tijdens het Festival van de burgemeester. En jawel, opnieuw zong de burgemeester enkele covers van André Hazes.

Vier jaar lang werd het Noordzeefestival georganiseerd in Oostende, op initiatief van Bart Tommelein, toen nog staatsecretaris van de Noordzee en later minister van Financiën, Begroting en Energie. In januari nam Bart Tommelein de burgemeesterssjerp over van Johan Vande Lanotte. Daarmee kwam een einde aan vier jaar Noordzeefestival, in plaats werd het Festival van de burgemeester het leven ingeroepen. Het werd een nog groter feest dan het Noordzeefestival.

De Oostendse Muzikale Vriendenkring ‘Melody Makers uit Oostende’ beet de spits af. Bart Tommelein zou Bart Tommelein niet zijn als hij de micro niet ter hand zou nemen om enkele covers te brengen van André Hazes. Ondertussen is de liberaal wel gekend als de zingende burgemeester. Hij bracht ‘Een beetje verliefd’, dat op luid applaus onthaald werd door de aanwezigen. Ook ‘Zij gelooft in mij’ bracht hij met veel overtuiging. “Dit lied draag ik op aan mijn lieve vrouw, Sarah Schotte. Met iemand als ik leven moet niet gemakkelijk zijn. Ik ben veel van huis weg en daarvoor moet je een sterke vrouw achter je staan hebben. Sarah is al jaren is ze mijn steun en toeverlaat”, sprak de burgemeester.

Niet veel later stormden de Romeo’s het podium op. De zaal begon spontaan met een Griekse dans op de tonen van ‘Dans de Sirtaki’. Met Viva de Romeo’s was het hek helemaal van de dam. Ook Gunther Neefs kwam nog zijn bijdrage leveren. De voorbije jaren ging de opbrengst van het Noordzeefestival telkens naar een goed doel. Zo kreeg Kom op Tegen Kanker al een deel van de koek en werd het Zorghuis in Oostende voorzien van zonnepanelen. Dit jaar gaan alle opbrengsten naar het Fonds van de Burgemeester, die door Tommelein werd overgenomen van zijn voorganger, Johan Vande Lanotte. Via het Fonds van de Burgemeester zullen verschillende Oostendse verenigingen ondersteund worden in hun werking.

https://www.youtube.com/watch?v=3V0BGTC7–U

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier