Festival Rocktopus trapt Gistelse zomeractiviteiten op gang

© MVS
Redactie KW

Het festival Rocktopus gaat van start op zaterdag 29 juni. Het festival in de Zomerloosstraat pakt traditioneel uit met veelal wat minder bekende acts.

De organisatoren rekenen terug op een succesvolle editie zodat ze Chiro Gistel een financieel duwtje in de rug kunnen geven. “Rocktopus geeft traditiegetrouw het lokaal talent een podium en geeft dan dit jaar graag plaats aan BRLRS uit Oostende en Mind Wolf uit Jabbeke”, aldus organisator Alexander Christiaens.

“Een topper op onze affiche is ongetwijfeld de winnaars van Rock Rally 2019 the Happy Suspended. Deze bende aantrekkelijke, maffe rakkers nemen je mee op een skareis door punkland”, vult Marloes Zwaenepoel aan.

Verder trekt Rocktopus dit jaar niet enkel de kaart van de garagerock, maar geven ze ook een plaatsje aan Bruges Swan Patrol, een coverband die jong en oud kan bekoren. “Absolute headliner dit jaar wordt het Belgische trio Double Veterans. De groep, met als zanger Lee Swinnen (zoon van) brengt psychedelische garagerock. Als vaste huisdj’s zorgen Q-bee en Papa MoJax voor de zwoele zomerse beats op ons terrein. De jongens uit Leffinge, Russian Fristi, brengen niet enkel een DJ-set maar beloven ook een extra act uit hun mouw te schudden”, besluit oud-chiroleider en voorzitter van de jeugdraad Alexander Christiaens.

Rocktopus mikt met dit programma zowel op een jong als iets minder jong publiek. “Kom meegenieten van de lokale sound, de lekkere hapjes en de frisse cocktails aan de start van de zomer. Tickets kopen kan via https://rocktopus.be/. In voorverkoop scoort u er al eentje voor de prijs van 5 euro. Het terrein opent de deuren vanaf 16 uur”, besluit een enthousiaste Marloes

(MVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten