Festival Dranouter pakt uit met nieuwe lading (vrouwelijke) namen

Redactie KW

Donderdag is het Internationale Vrouwendag en dus krijgt de affiche van Festival Dranouter een flinke dosis oestrogeen toegediend.

Eerder maakte de organisatie van Festival Dranouter al Passenger, Gogol Bordello, Sam Kelly & The Lost Boys, Intergalactic Lovers en Goran Bregovic bekend. Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers zal ongetwijfeld blij zijn met de komst van Selah Sue, Hannelore Bedert, Laura Cortese & The Dance Cards en Zap Mama.

Selah Sue gaat akoestisch

Na een jaar van vele uitersten vindt Selah Sue in 2018 opnieuw de weg naar het podium. Sanne Putseys, aka Selah Sue, nam in 2017 haar eerste lange periode rust na jaren intensief touren én ze werd voor het eerst moeder.

Na veel denkwerk kiest ze nu om back to basics te gaan op het podium. Met een beperkt aantal topmuzikanten achter haar brengt ze zo goed als akoestisch haar bekende hits in een nieuw jasje, samen met heel wat nieuw werk!

Zap Mama als Belgische topact

Met meer dan 25 jaar ervaring is Zap Mama ongetwijfeld één van de strafste Belgische acts. De band werd opgericht door Marie Daulne en heeft zijn plaats in de muziek- en entertainmentindustrie vooral verdiend dankzij de vocale creativiteit van Miss Daulne. Zap Mama tourde de hele wereld rond, werd genomineerd voor verschillende Grammy’s, componeerde voor grote films, verscheen in reclamespots…

De groep passeert op Festival Dranouter met hun laatste album Eclectic Breath. Daarbij hoort een interactieve liveact: de groep brengt publiek en muziek samen. Je mag er dus van op aan: je wordt tijdens hun show door een straffe frontvrouw uitgenodigd om mee te zingen!

Fanproject van Hannelore Bedert

Hannelore Bedert vierde dit jaar haar 33ste verjaardag. Samen met enkele Gentse fotografen ontstond ’33’, een uniek fanproject. De act ’33’ brengt 33 verhalen van enkele fans: ontroerende of grappige anekdotes die luisteraars aan een song van Hannelore verbinden.

In haar concert brengt Hannelore de songs die bij die verhalen horen én nieuw werk.

Vier hemelse zangstemmen

Verwacht je bij Laura Cortese & The Dance Cards aan vier hemelse zangstemmen, vier strijkstokken en vier keer vrouwelijk pit. De groep klinkt gewaagd en elegant tegelijk. Hoewel de leden een achtergrond hebben in de folk, brengen ze muziek die zich ergens bevindt tussen dansbare cajunmuziek en heupwiegende rock-‘n-roll. Celliste Valerie Thompson, violiste Jenna Moynihan en bassiste Emma Smith koppelen hun fijn snarenspel aan de krachtige stem van hun bandleader Laura Cortese.

Ticketverkoop verloopt vlot

Naast de gebruikelijke dag, weekend- en combitickets kan de bezoeker ook een Natuurpunt-weekendticket kopen. Dan gaat er 5 euro per ticket integraal naar de werking van Natuurpunt. De bezoeker kiest dus zijn ideale ticketformule voor Festival Dranouter van 3, 4 en 5 augustus 2018.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.