Festival Dranouter klokt af op 50.000 bezoekers

De 44ste editie van Festival Dranouter klokte af op in totaal zo’n 50.000 muziekliefhebbers af. Dat is het hoogste aantal sinds het festival verhuisde van locatie in 2015. Dat meldt de organisatie op zondagavond 5 augustus, met nog enkele optredens te gaan.


Hoewel er nog enkele optredens moeten volgen, blikt de organisatie nu al terug op een indrukwekkende editie. Organisator Bavo Vanden Broeck is zeer tevreden: “De ticketverkoop voor de start het festival verliep beter dan vorig jaar. Daarnaast zorgden de goeie weersvoorspellingen ervoor dat heel wat mensen aan de deur nog een ticket aankochten. Bovendien hadden we op donderdagavond de GoneWest-productie Grondtonen Dranouter, die kaderde in de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Noem het gerust een extra festivaldag. Die combinatie van factoren zorgde ervoor dat er in totaal 50.000 festivalbezoekers kwamen genieten van Festival Dranouter 2018. Dat is het hoogste aantal sinds we zijn verhuisd van locatie in 2015.”

Ondanks de zonnige temperaturen verliep het festival zonder incidenten. De organisatie had dan ook extra maatregelen genomen. De brandweer en veiligheidsdiensten stonden in voor een grondige controle van het terrein, de parkings en de campings. Preventief werden er extra brandblusapparaten voorzien. De festivalgangers konden gratis water halen aan de waterbar bij de ingang van het festivalterrein. Op zaterdagmorgen installeerde de organisatie nog watersproeiers aan de ingang, om iedereen een frisse welkom te heten.

De zonnige sfeer werd op vrijdag goed ingezet met de zwoele songs (én danspasjes) van Angèle, de sterke performance van Intergalactic Lovers, een thuismatch van Brihang en Jake Bugg die zorgde voor een innemende afsluit op de Mainstage.

Zaterdag konden de festivalgangers voor het eerst deze week genieten van een deugddoend briesje. Tegen de avond hing de organisatie het bordje ‘uitverkocht’ uit. De publiekstrekkers op zaterdag waren waren Gogol Bordello, Selah Sue, Absynthe Minded en Les Négresses Vertes.

Hoewel Festival Dranouter 2018 dit hoge bezoekersaantal telt, is het niet de bedoeling om nog te groeien, stelt de organisatie in een persbericht. “Wel willen we blijven inzetten op kwaliteit en diversiteit. Dat betekent ook: leuke randanimatie, activiteiten voor de kinderen, betaalbare en originele foodstands, en verrassende randanimatie”, zegt Vanden Broeck. Ook stelt de organisatie zoveel mogelijk in het werk om zo duurzaam mogelijk te bestaan, met tal van innovatieve projecten.

Festival Dranouter klokt af op 50.000 bezoekers

De optredens op zondag zijn nog volop bezig. Eerder vandaag kregen ’t Hof Van Commerce en The Mavericks een volle Kayam moeiteloos mee. En ook de programmatie op de kleinere podia, De Voute en de Kerk, sloegen aan. Daar konden de festivalgangers onder andere Frank Vander Linden, Portland en broeder Dieleman aan het werk zien. Voor de derde keer tijdens het weekend stond er een lange rij aan te schuiven voor Willem Vermandere in de Kerk.

Goran Bregovic sluit af in de Mainstage met het alombekende ‘Gas Gas Gas’. Nagenieten kan nu al volop via sociale media. De 45ste editie van Festival Dranouter zal plaatsvinden op 2, 3 en 4 augustus 2019. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.