Fernando Gaviria bezoekt zijn Ieperse fanclub

Fernando Gaviria ging de hele avond gewillig op de foto met zijn trouwe fans. © SD
Redactie KW

Vrijdagavond bracht Fernando Gaviria van Quick-Step Floors na afloop van de Great War Remembrance Race een bezoek aan zijn Ieperse fanclub de Gaviria Vrienden. De Colombiaanse tweevoudig ritwinnaar in de Tour de France tapte pinten en ging gewillig op de foto met zijn fans.

Voor Gaviria was de Great War Remembrance Race zijn eerste wedstrijd na de Tour de France. De Colombiaan zat in de beslissende ontsnapping, maar op 40 kilometer van de meet moest hij lossen na technische problemen. Iets voor half zeven kwam Gaviria dan aan bij zijn supporters. Hij nam plaats achter de toog in café de Rallye en begon bier te tappen voor de aanwezige fans.

“Zelf drink ik ook graag eens een biertje, maar met mate natuurlijk. Leffe en Tripel Karmeliet zijn mijn twee favorieten.” Gaviria ging heel de avond gewillig op de foto met zijn fans. “Ik ben blij dat ik mijn fanclub eens kan bezoeken. Zij supporteren heel het jaar door voor mij en daar ben ik hen dankbaar voor. Het is dan ook een kleine moeite om nu iets terug te doen voor hun.” Toen de Colombiaan vertrok, werd hij op een luid applaus getrakteerd door zijn fans.

Voorzitter Lorenzo Packet blikt tevreden terug op het eerste bezoek van zijn poulain. “Onze fanclub werd begin dit jaar opgericht en we zijn de enige over heel de wereld. Fernando is een fantastisch persoon, zowel als renner als mens. Het respect dat hij toont tegenover zijn fans is bewonderenswaardig. Wij zijn blij om voor zo’n renner te mogen supporteren.”

Fernando Gaviria is één van de sterren van het hedendaagse wielrennen. In 2016 werd de Colombiaan prof bij Quick-Step Floors. De voorbije jaren won hij al twee ritten in de Tour de France en vier ritten in de Ronde van Italië. De Colombiaan staat gekend als een uitstekend sprinter en pistier, maar daarnaast heeft hij ook aanleg voor de klassiekers. Dat bewijzen zijn 5de plaats in Milaan- Sanremo en 6de plaats in Gent-Wevelgem.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier