Fermbestuur aan de slag in kerststijl

Vlnr voorzitter Kathleen Lippens, Francine Demeulemeester, Rita Walcarius, Els Decock, Christine Delaere en Greet Lisabeth, Nancy Vaneleverdinghe.© (Foto TVB)
Vlnr voorzitter Kathleen Lippens, Francine Demeulemeester, Rita Walcarius, Els Decock, Christine Delaere en Greet Lisabeth, Nancy Vaneleverdinghe.© (Foto TVB)
Redactie KW

De naamsverandering van KVLV naar Ferm Oeselgem was begin 2020 het startschot van wat een feestjaar zou worden. Helaas werd de organisatie teruggefloten en waren de bestuursleden genoodzaakt om net als andere verenigingen heel wat evenementen af te gelasten. Om hun leden een hart onder de riem te steken, deelde het bestuur in kerstkledij per fiets kerstlichtjes uit aan de leden.

“We vinden het belangrijk om het contact met onze leden te blijven onderhouden in deze moeilijke omstandigheden”, vertelt bestuurslid Els Decock (49). “Dit jaar konden heel wat activiteiten niet plaatsvinden en dat vinden we best wel jammer. We willen onze leden toch bedanken en per fiets maken we even tijd vrij om hen een kleine attentie te geven. We kozen ervoor om in de kerstsfeer te blijven en onze kerstlichtjes staan symbool voor licht en warmte.”

Ondanks het moeilijke jaar is het bestuur van Ferm hoopvol voor 2021. “We rekenen om vanaf maart heel wat activiteiten te kunnen aanbieden vanuit Ferm. Zo zullen we de initiatie handletteren heropstarten. Deze workshops konden dit jaar net niet plaatsvinden. We zijn ervan overtuigd dat we tussen mei en augustus elke maandagavond een fietstocht zullen kunnen organiseren. Een dergelijke tocht kunnen we indien nodig ook aanbieden met respect voor de afstandsmaatregelen. We hopen natuurlijk dat we in de zomer eens een tussenstop kunnen maken tijdens de tocht. Enkele leden van Ferm hebben al heel wat leuke fietsroutes gepland. Een rit met Vespa’s staat ook op de kalender en met wat geluk zal de lentemarkt kunnen plaatsvinden”, zegt Els.

Ferm Oeselgem gaat ervan uit dat er volgend jaar weer ruimte zal zijn voor verschillende indooractiviteiten.

Noodscenario’s

“Een initiatie pottenbakken en bloemschikken moeten volgens ons wel mogelijk zijn. We zijn kleinschalig, dus daarom kunnen we gemakkelijk rekening houden met noodscenario’s. En als het echt moet, zullen we wel een creatieve oplossing zoeken om onze activiteiten tot bij de leden thuis te brengen. Als organisatie bestaan we volgend jaar 90 jaar en we hebben toch plannen om hierrond een speciale activiteit te organiseren, al zal dat waarschijnlijk voor het najaar zijn”, geeft Els toe. Het bestuur van Ferm is opgelucht en ontzettend blij dat alle leden hun lidmaatschap verlengd hebben. “Het doet ons deugd om te zien dat de leden volgend jaar aangesloten willen blijven bij Ferm. Daar vreesden we toch een beetje voor omdat we dit jaar weinig konden aanbieden. Het geeft ons een enorme boost en veel energie om er volgend jaar het beste van te maken”, besluit Els.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.