Ferm zorgt in Wervik voor eerste troostplek

De troostplek bevindt zich op een prachtige en unieke locatie: in het hart van het landelijke gebied, tussen Kruiseke, Wervik en Geluwe. © gf
Redactie KW

Onder de oude lindeboom op het kruispunt van de landelijke Fobbestraat en Oude Beselarestraat in Kruiseke zorgden de plaatselijke afdelingen van Ferm Geluwe, Ferm Kruiseke en Ferm Wervik samen voor de allereerste troostplek in Wervik. Met bloembollen en woorden van troost en hoop is het een plek vol troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens, en ook lang na de coronacrisis troost wil geven of vinden.

“Of zelfs letterlijk troost wil planten, want kenmerkend voor de troostplek zijn de bloemen”, aldus Griet Corselis van Ferm Wervik. “Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin en energie. Corona bracht een hele schok teweeg, ook in onze gemeente. Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. Het sociale leven van velen werd ontwricht. Met dit initiatief krijgt onze lokale gemeenschap een plek om samen troost te vinden en troost te planten.”

De zitbank staat er al sedert vorig jaar en kwam er naar aanleiding van het eeuwfeest van de Landelijke Gilde Wervik-Kruiseke. De troostplek bevindt zich op een prachtige en unieke locatie. In het hart van het landelijke gebied, tussen Kruiseke, Wervik en Geluwe. Op een kruising van een vijftal landelijke wegen en op de Tabaksfietsroute. “Iedereen kan op deze troostplek komen genieten van de rust en de geplante bloembollen, want ook planten schenkt troost”, zegt Griet. “Planten is immers bezig zijn met de toekomst.”

Meerwaarde geven aan het leven

Er hangt ook een gedicht. “De tekst doet ons even stilstaan bij het verlies en het gemis”, vertelt Griet. ” Net als de bloemen, wanneer ze bloeien in het voorjaar en ons aan het begin van de corona-pandemie herinneren. Uit de veerkracht van die kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie. We zijn blij dat we dit hier kunnen realiseren. Want dat is waar Ferm voor staat: samen meerwaarde geven aan het leven.”

Met deze allereerste troostplek tekenen de drie afdelingen samen in op PlantTroost, een project van vzw Ferm met een breed aanbod aan troost voor iedereen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier