Ferm Zande zet moeders twee keer in de bloemetjes

© Foto Coghe
Redactie KW

De KVLV nu Ferm genaamd, van de Koekelaarse deelgemeente Zande heeft de gewoonte om met Moederdag, hun leden in de bloemetjes te zetten en dat deden ze ook dit jaar in het coronajaar, maar dan wel twee keer en dit op een speciale manier.

Het bestuur van KVLV of Ferm Zande, bestaande uit Tania De Vlaminck, Karine Taveirne, Ilse Vandecasteele, Patricia Verstraete en Sarah Colpaert ging creatief aan de slag. “Normaal gingen we aanbellen bij de leden en een bloemetje met kaartje op de drempel plaatsen. Maar toen kwamen we op het lumineuze idee om als extra cadeautje mondmaskers te maken met een bloemmotief. Dit jaar hebben we dus ook voor ieder lid van ons, een mondmasker gemaakt met bloemmotief onder het motto ‘Vandaag zetten we je tweemaal in de bloemetjes’ en bezorgen dit onze leden samen met een bemoedigend briefje”, klinkt het bij Tania De Vlaminck en de andere bestuursleden. “Zo zijn we in deze benarde tijden toch wat met elkaar verbonden.”

Geen Zandekermis

Het coronavirus heeft ook in Zande toegeslagen en ervoor gezorgd dat alle activiteiten werden opgeschort – ook Zandekermis – zodat alle helden van welke aard ook, zo vlug als mogelijk, covid-19 een halt kunnen toeroepen.

Maar er is ook hoop voor de Zandenaren. “We hopen dat tegen het najaar het opnieuw zal toegelaten zijn om weer samen te komen. Vandaar dat we onze najaarsactiviteit voor de vereniging dit jaar opentrekken naar iedereen in ons dorpje Zande. Dit ter vervanging van Zandekermis. We kunnen hiervoor rekenen op de Landelijke Gilde zodat we dit groots kunnen aanpakken. Maar later meer daarover”, geven de dames nog mee. (GC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.