Ferm Slypskapelle huldigt troostplek in

Katrien Paret, Ilse Delobelle, Annemie Cools, Rosa Soete en Sherley Beernaert. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Katrien Paret, Ilse Delobelle, Annemie Cools, Rosa Soete en Sherley Beernaert. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Vrouwenvereniging Ferm Slypskapelle huldigde onlangs langs de Waterstraat, ter hoogte van de hoeve Demyttenaere, een troostplek in. “Op die plaats kunnen de veel passerende wandelaars en fietsers toch een beetje troost vinden in moeilijke tijden”, aldus voorzitster Ilse Delobelle.

Het voorbije jaar werden op verschillende plaatsen in Vlaanderen troostplekken geopend. Het initiatief komt uit van Ferm, de vrouwenvereniging die vroeger als KVLV door het leven ging. Ook in Slypskapelle werd inmiddels een troostplek ingericht.

“Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Passanten vinden er troost en kunnen er hun dierbaren herdenken. In deze rare coronatijden bieden dergelijke plaatsen echt een meerwaarde”, aldus Ilse Delobelle, voorzitster van Ferm Slypskapelle. De Slypse vrouwenvereniging plaatste nabij de hoeve Demyttenaere langs de Waterstraat een bank en plantte er ook bloembollen. “Het voorbije jaar werd er massaal gewandeld en gefietst. We merkten dat heel wat mensen langs de Waterstraat passeerden. Nabij de hoeve Demyttenaere was er reeds een kapelletje. We vonden het dan ook de ideale plaats om onze troostplek in te richten”, aldus Ilse.

Honderdjarig bestaan

2021 zou normaal gezien een feestjaar worden voor Ferm Slypskapelle. De vereniging werd honderd jaar geleden opgericht. “Maar nu kunnen we door de coronacrisis echt niet veel doen. Spijtig, we hopen om misschien volgend jaar onze verjaardag te vieren.” Ondertussen zit men bij het bestuur van de vrouwenvereniging niet stil en wordt er gezocht naar activiteiten die mogelijks toch nog georganiseerd kunnen worden. “Deze zomer zullen we de draad terug oppakken met onder andere fietstochten en wandelingen.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.