Ferm Sint-Pieters bakt ‘ferme’ appelcake voor 120 personen in Huyze Fontini

Appelcake voor Huyze Fontini van Ferm.© Davy Coghe
Appelcake voor Huyze Fontini van Ferm.© Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Om de actie ‘Appelbabbel’ te promoten, hebben de leden van Ferm afdeling Sint-Pieters (het vroegere KVLV) een heuse appelcake gemaakt voor 120 personen. Met de actie willen ze het fruit promoten, maar tegelijk ook met een appeltje zorgen voor een aangename babbel.

Door corona zaten die babbels er niet in en werd gezocht naar een alternatief. Er werd beslist om een appelcake te maken voor Huyze Fontini in Sint-Pieters. Zij verdelen er op vrijdag voedselpakketten voor honderd personen. Ferm zorgde voor mooie taartdoosjes waarin de stukken cake werden verdeeld. De mensen achter Huyze Fontini waren bijzonder tevreden met de gift.

Geen voorzitter

“Wij hebben heel wat uren gewerkt aan de appelcake. Met Ferm zijn we tevreden dat we in deze periode iets konden betekenen en het goede doel gesteund hebben. Het gaat vaak om mensen die nooit verwacht hebben in die toestand terecht te komen. Ik heb het zelf ervaren toen ik ging helpen bij Open Balie”, vertelt Annie Lambrecht van Ferm Sint-Pieters, dat het sinds september vorig jaar doet zonder voorzitter. Er waren geen kandidates voor het voorzitterschap. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.