Ferm huldigt troostplek in

© (Foto GST)
Redactie KW

De coronacrisis bracht heel wat verdriet met zich mee, het verdriet voor het verlies van een geliefde, veelal in eenzaamheid en het gemis aan een persoonlijk afscheid. Daarom is Ferm gestart met een waarvan het oprichten van troostplekken een van de actiepunten is. Vrijdagavond werd de eerste troostplek in Oostkamp ingehuldigd tijdens een intieme samenkomst.

De troostplek ligt in de stilte van de Sint-Jozefswegel en in de schaduw van de Wieke. Een plaats weg van de drukte van de Brugsestraat, vrij toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar troost en verbinding maar ook als een teken van verbondenheid.

Deze plek waar de Sint-Jozefswegel de verbondenheid symboliseert tussen jong en oud, tussen het WZC Sint-Jozef en het jeugdhuis is er nu plaats waar mensen troost kunnen vinden, maar ook voor een warme babbel. De groen oase midden het centrum van Oostkamp biedt een plaats waar iedereen verbondenheid kan voelen voor zijn of haar verdriet en hoop en vertrouwen in de toekomst.

De plechtigheid werd afgesloten door alle aanwezigen bloembollen te laten planten die dan in het voorjaar van 2021 zullen bloeien en op hun beurt symbool zullen staan voor hoop en veerkracht.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier