Ferm Beveren wil toch nog vieren in 2021 na mislukt feestjaar

Het bestuur in tijden zonder corona. De nieuwe bestuursleden Marie-Anne Depotter-Debrabandere en Herlinde Vanden Berghe-Vanwalleghem ontbreken nog op deze foto. (gf)
Het bestuur in tijden zonder corona. De nieuwe bestuursleden Marie-Anne Depotter-Debrabandere en Herlinde Vanden Berghe-Vanwalleghem ontbreken nog op deze foto. (gf)
Stijn Moerman

Ferm Beveren – het vroegere KVLV – bestond 100 jaar en was klaar voor een spetterend jubileumjaar, maar ook hier gooide corona roet in het eten. Bijna alle activiteiten moesten afgelast worden. Het bestuur bleef echter niet bij de pakken zitten en bezorgde al hun leden de voorbije weken een geschenk. “Hopelijk kunnen we in 2021 ons jubileum-bis-jaar wel vieren”, zegt Greet Verhelle.

“Het is inderdaad geen feestelijk jubileumjaar geworden”, blikt Greet Verhelle terug op het voorbije jaar. “Ons lente-ontbijt was gepland voor zondag 15 maart. Alles was besteld en stond klaar om opnieuw zo’n 220 mensen te kunnen ontvangen, maar enkele dagen ervoor werd de lockdown afgekondigd. Ons ontbijt werd geannuleerd en dat hebben we helaas moeten doen met bijna alle daaropvolgende activiteiten.”

“Voor ons 100-jarig jubileum hadden we niet alleen een dankviering, een receptie voor alle leden en sympathisanten en een feestmaal voor alle leden en hun gezin gepland. We wilden ook graag enkele mensen speciaal in de kijker zetten, onder wie Rosa Declercq, gewezen bestuurslid en heel trouw lid van onze vereniging: zij is maar liefst 70 (!) jaar actief lid van Ferm, wat voordien als KVLV en daarvoor als Boerinnenbond door het leven ging. Maar niets is kunnen doorgaan. Ook vele andere activiteiten werden afgeblazen. We planden in ons jubileumjaar een extra feestelijke kookles, een tweedaagse fietsuitstap, een verrassende dagreis…”

Creatieve uitdaging

“Het was een creatieve uitdaging voor ons bestuur om alternatieve activiteiten te organiseren. Een fiets- en wandelzoektocht kwam in de plaats, een coronaproof georganiseerde yogales werd georganiseerd en mits enige corona-aanpassingen kon de informatieve avond van Dr. Van den Daelen wel nog plaatsvinden… Alle zomerse buitenactiviteiten konden gelukkig wel plaatsvinden: onze gezins- en andere fietstochten konden in deze coronatijden op extra aandacht rekenen.”

“In dergelijke omstandigheden is ledenwerving en lidgeldvernieuwing niet evident. Enkele leden hebben dan ook helaas afgehaakt. Gelukkig mogen we ook enkele nieuwelingen verwelkomen en staat de teller op 143 leden. We blijven dan ook niet bij de pakken zitten. Onze bestuursleden waren de voorbije weken op pad met een warme attentie een paar ovenwanten van Ferm voor ieder lid. We volgen ook nauwgezet alle maatregelen op om te zien wat er kan georganiseerd worden, want in deze coronatijden wordt het belang van en de nood aan het verenigingsleven enorm duidelijk: onze samenleving draait op samenkomen en samen zijn.”

“We zijn blij met het duwtje in de rug van de stad”

“We zijn blij dat ook het stadsbestuur van Roeselare de verenigingen belangrijk vindt en hen met een aangepaste toelage een extra duwtje in de rug geeft. We zijn ook enorm dankbaar dat onze leden de voorbije coronaperiode zo goed als mogelijk doorstaan hebben. En wat betreft ons jubileumjaar? We hopen dat we in 2021 een jubileum-bis-jaar mogen vieren en de vele uitgestelde en afgelaste activiteiten van 2020 kunnen herprogrammeren.”

Lid worden kan door te mailen naar fermbeverenroeselare@hotmail.com of door contact op te nemen met een van de bestuursleden. Het lidgeld bedraagt 30 euro voor een jaar. Wie nog nooit lid was van Ferm kan – net als mensen met een vrijetijdspas – genieten van het gunsttarief van 15 euro. Wie lid is van een andere afdeling van Ferm en ook graag in Beveren wil aansluiten, kan dat voor slechts 5 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.