Femma Zwevegem bestaat 90 jaar

Het bestuur van Femma met voorzitter Leen Geeraert (tweede van links) en naast haar nationaal voorzitter Greet De Ceuckelaire. (Foto GJZ)
Redactie KW

Onlangs werd het 90-jarig bestaan van de Zwevegemse Femma-afdeling gevierd. De vrouwenbeweging telt nog altijd ongeveer 100 leden, waarvoor een resem activiteiten georganiseerd worden.

Ter gelegenheid van de Rerum Novarumviering op Hemelvaartsdag werd ook het 90-jarig bestaan van de Zwevegemse Femma-afdeling gevierd. “Laat ons zeggen dat we met het bezoek van nationaal medevoorzitster Greet De Ceukelaire nu een officieel deel aan de viering breien. Op Moederdag vierden we feest met de leden”, verduidelijkt plaatselijk voorzitster Leen Geeraert.

Trends

Femma organiseert tal van acitiviteiten. Volgens Leen Geeraert is het bloemschikken populair geworden. “Culinaire en creatieve activiteiten mogen zeker niet ontbreken. Ik denk dat we alle lessenreeksen die werden voorgesteld door Femma nationaal in Zwevegem georganiseerd hebben. Zo was er enkele weken geleden de kookdemonstratie ‘Vis, lekker en gezond’, waarop 26 leden intekenden. Daarnaast is ook bloemschikken al jarenlang een echte voltreffer.”

Als voorzitter kan Leen Geeraert steunen op Mariette Lemarcq, Mariette Lemarcq, Ingrid Verschuere, Lieve Dejonckere en Annelies Peelaers die deel uitmaken van het bestuur. Leen haast zich om er bij te vermelden dat daarnaast nog zeker tien kernleden actief zijn die verantwoordelijk zijn voor een van de activiteiten. “We verwennen onze oudere kernleden met maandelijks een kernvergadering in de namiddag. Zo krijgen ze uitleg over de activiteiten zoals vroeger. Onze jongere leden krijgen dat per mail”, besluit Leen Geeraert. (Geert Vanhessche)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.