Femke Aernoudt neemt deel aan Queen of the Models: “Pommeline is een voorbeeld voor mij”

Femke Aernoudt.© foto JSLPIX
Femke Aernoudt.© foto JSLPIX
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Femke Aernoudt (17) uit Zarren neemt dit jaar deel aan de wedstrijd Queen of the Models. Het is haar eerste deelname aan een modellenwedstrijd. De slotshow vindt pas op 24 oktober plaats, maar eer het zover is, moet Femke nog heel wat opdrachten tot een goed einde brengen.

Femke Aernoudt woont met haar ouders Lindsay Matthieu en papa Steven Hoet in de landelijke Vrijbosstraat in Zarren. Ze heeft ook nog een stiefbroer Tjorven (20). Femke volgt het vijfde jaar Mode aan het MMI in Kortemark, maar hoopt daarna bio-esthetiek te studeren en misschien ook nog een cursus styliste mee te pikken. Femke is dan ook helemaal into mode en make-up. “Daar steek ik veel tijd in. Deelnemen aan deze wedstrijd is voor mij dan ook een droom die uitkomt”, bekent ze.

Eerste wedstrijd

Voor Femke is het haar eerste deelname aan een modellenwedstrijd. “Ik doe het vooral om mijn zelfvertrouwen te boosten nadat ik in het middelbaar gepest werd”, legt ze uit. “Die nare periode ligt nu gelukkig achter me, maar deelnemen aan Queen of the Models zal me goed doen.”

Queen of the Models benadrukt dat het geen missverkiezing is, wél een ‘modellenwedstrijd voor dames die een carrière willen uitbouwen als model’. Wie wil deelnemen hoeft geen perfecte maten te hebben. 16 jaar zijn, een leuk voorkomen, een sterke uitstraling en een toffe persoonlijkheid zijn voldoende. En natuurlijk ook ambitie en engagement koesteren want in aanloop naar de slotshow zijn heel wat opdrachten af te werken. “Naast het inschrijvingsgeld van 1.500 euro, moet je ook op de radio komen en minimum tweemaal de krant halen”, somt Femke op. “Mijn ouders steunen me wel, maar die som betaal ik zelf, dat doe ik onder andere door een pannenkoekenverkoop te organiseren.”

Wie op het einde van de rit derde wordt, krijgt de titel van Duchess en 1.000 euro, wie tweede wordt, krijgt de titel van Princess en wint 1.750 euro. Maar de enige echte ‘Queen’ krijgt 2.500 euro én het vooruitzicht op een modellencarrière.

Voorbeeld Pommeline

“Het lijkt me alvast een mooie ervaring, al durf ik stiekem wel dromen van een carrière als model. Mijn grote voorbeelden zijn Ariane Grande en Rihanna en dichter bij huis ook Pommeline van Temptation Island, ook al vindt mijn mama die een minder goed voorbeeld”, gniffelt Femke.

Ondertussen heeft Femke al een fotoshoot achter de rug, maar ze kijkt vooral uit naar 18 april als alle deelnemers samenkomen voor een kennismaking. Femke kan je volgen op haar Facebookpagina Femke Aernoudt of via haar Instagramprofiel Femke Matthieu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.