Felle wind kan feestje op Wecandance niet verpesten

© TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De bezoekers van Wecandance, het festival op het strand van Zeebrugge, werden zaterdag geteisterd door de wel heel stevige wind. Maar dat kon het feestje niet verbrodden. 18.000 mensen gingen uit de bol bij de verschillende podia.

Dit weekend vindt op het strand van Zeebrugge de zevende editie van Wecandance plaats. Voor zaterdag, de tweede festivaldag, werden felle windstoten verwacht. De organisatie riep de duizenden bezoekers dan ook op om voorbereid te zijn en een zonnebril te dragen. Ook de organisatoren zelf namen de nodige maatregelen: ze plaatsten extra containers om de wind tegen te houden en voorzagen de podia van extra bescherming.

Dat was geen overbodige luxe. De wind wás sterk en de combinatie met het zand zorgde ervoor dat de bezoekers zich bij momenten in de woestijn waanden. Voordeel: dat paste bij het thema van het festival, ‘safari nomads’. Gelukkig waren de festivalgangers creatief: ze bonden hemdjes rond hun hoofd of behielpen zich met een skibril. De ‘zandstorm’ kon het feestje niet verbrodden.

Liefst 18.000 mensen gingen uit de bol, goed voor een uitverkochte festivaldag. Ook de laatste 500 tickets, die nog aan de deur konden gekocht worden, waren tegen de avond uitverkocht. “De organisatie is er volledig in geslaagd alles veilig te houden. Het publiek heeft er behalve wat verward haar met zand in niet veel van gemerkt”, zegt mede-organisator Bart Roman.

Felle wind kan feestje op Wecandance niet verpesten
© TV

Goed nieuws voor wie zondag naar het festival gaat trouwens: de wind zal minder sterk staan aan zee, al kan die volgens de voorspellingen toch nog ‘af en toe vrij krachtig’ zijn. Minder goed nieuws is dat er kans is op buien.

Bekijk hier de fotospecial van de eerste festivaldag.

(TV/Belga)

Felle wind kan feestje op Wecandance niet verpesten
© TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier