Felle haagbrand beschadigt twee huizen in Desselgem

Van de haag was na afloop niet veel meer over. © ND
Redactie KW

Een korte maar felle haagbrand heeft zaterdagavond langs de Wijwaterputwegel – een wandelpad die de Meierie met de Pompoenstraat verbindt – in Desselgem voor heel wat schade gezorgd aan twee aangrenzende villa’s.

De brand werd opgemerkt rond 22.00 uur en greep mede als gevolg van de droogte van de jongste weken, snel om zich heen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de haag aan de rechterzijde van het wandelpad over een afstand van verschillende meters in lichterlaaie.

Brandweerlui uit de posten Desselgem en Harelbeke snelden ter plaatse, korte tijd later versterkt door hun collega’s van post Belgiek. Door de hitte liepen ook de villa’s aan beide kanten van het wandelpad schade op. Door de enorme warmte smolt een deel van de dakgoot aan de zijkant van de villa en begon ook de isolatie op de zolderverdieping te branden.

Om deze te blussen, moest een deel van de dakisolatie op zolder verwijderd worden. Ook de villa aan de linkerkant van het wandelpad deelde in de brokken. Zo smolt door de hitte een rolluik en baande de rook zich via een openstaand raam een weg naar binnen.

De brandweer ventileerde daarom de woning, waardoor de bewoners de nacht konden doorbrengen in de eigen woning. Hoe de brand ontstaan is, is niet meteen duidelijk, al lijkt kwaad opzet niet uitgesloten.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.