Féline Huyghe is de 12.000ste inwoner van Veurne

Burgemeester Peter Roose, schepenen Jan Verfaillie en Guido Hoste, personeel van de dienst Burgerzaken en het gezin Huyghe-Bulcke. © JT
Redactie KW

Het stadsbestuur van Veurne vierde dinsdagvoormiddag zijn 12.000ste inwoner. De stad bereikte voor het eerst het magische getal van 12.000.

Féline Huyghe, geboren op 8 juli, is de dochter van Pieter Huyghe (31) en Ingeborg Bulcke (29) en zusje van Amélie. Het gezin woont in Beauvoorde. Féline Huyghe werd op dinsdagvoormiddag 16 juli om 9.30 uur ingeschreven bij de Dienst Burgerzaken.

De kleine Féline kreeg uit handen van burgemeester Peter Roose en schepenen Guido Hoste en Jan Verfaillie enkele geschenken aangeboden waarna geklonken werd op de nieuwste Veurnse inwoner. De Veurnse biblioteek schonk een pakket met kinderboekjes.

Voor de stad Veurne betekent de kaap van 12.000 inwoners dat het bestuur van de stad bij de nieuwe legislatuur in 2024 uitgebreid wordt met twee extra gemeenteraadsleden. Het stadsbestuur stimuleert verder een bevolkingstoename van zowel jonge gezinnen als zestig plussers. Straks wordt daarvoor onder meer in het Suikerpark de mogelijkheden geboden om nieuwe bewoners uit alle leeftijdsklassen te huisvesten.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier