Felies neemt buitenschoolse kinderopvang over in Blankenberge

Ongeruste ouders protesteerden een tijdje geleden tegen het verdwijnen van de buitenschoolse opvang in 't Loavertje. © WK
Redactie KW

Stad Blankenberge slaat vanaf 1 september de handen in elkaar met vzw Felies voor de organisatie van de buitenschoolse kinderopvang in ‘t Loavertje.

Het stadsbestuur had eerst de intentie om die locatie ter beschikking te stellen als groepsopvang voor baby’s en peuters, en de buitenschoolse opvang dan door de scholen te laten inrichten. Omdat dit voor de scholen echter niet haalbaar bleek, werd uiteindelijk beslist om in ‘t Loavertje ook buitenschoolse opvang te blijven aanbieden.

Het stadsbestuur kende daarvoor nu een concessie toe aan vzw Felies, een door Kind en Gezin erkende organisatie. “Vanaf 2020 zal Felies ook instaan voor de realisatie van achttien bijkomende kinderopvangplaatsen voor baby’s en peuters. We halen hiermee een partner in huis met ervaring en expertise”, zegt schepen van Kinderopvang Nadia Cloetens (N-VA).

Felies vzw baat in Blankenberge al sinds ’91 de dienst voor onthaalouders uit. “De buitenschoolse kinderopvang zal aansluitend openblijven en de openingsuren wijzigen niet“, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier