Feestzaal Retorika in Veurne wordt nieuw CM-kantoor

Redactie KW

De bekende feestzaal Retorika, in hartje Veurne, gaat eind deze week dicht. Er komt een complex met appartementen in de plaats, én het nieuwe CM-kantoor van Veurne.

Na 45 jaar zetten de huidige uitbaters van feestzaal Retorika er, bij gebrek aan opvolgers of overnemers, definitief een punt achter. Bouwheer TriaBouw uit Koksijde zal er residentie Retorika optrekken, een volledig nieuw complex met 11 appartementen. Het CM-ziekenfonds kwam met de bouwheer tot een overeenkomst over de aankoop van zowat de volledige gelijkvloerse verdieping. De 540 m² oppervlakte zal CM benutten om er een gloednieuw kantoor in onder te brengen. CM koos voor deze locatie vanwege de goede bereikbaarheid, voldoende parkeermogelijkheden en de ligging dicht in het centrum van Veurne.

Einde 2018 af

Het nieuwe CM-kantoor zal vier loketten, vier kantoren, een telewerkruimte, een vergaderzaal voor 33 personen en het nodige sanitair omvatten. Deze accommodatie zal het ziekenfonds de nodige ruimte bieden om er de zitdagen dienstverlening, maatschappelijk werk, adviserend geneesheren, pensioendienst, pedicure en voedings- en dieetadvies te organiseren. Als alles volgens planning verloopt, staan midden 2017 de ruwbouwwerken op het programma. Einde 2018 hoopt het CM-ziekenfonds er haar intrek te kunnen nemen.

Toekomst Mardyck

Voor hun ziekenfondszaken zullen de leden ook verder terecht kunnen in het Unizo-kantoor. Het huidige Mardyck-complex, goed voor een oppervlakte van 1.174 m² in het centrum van Veurne, zal het ziekenfonds van de hand doen. Er werden al diverse pistes bewandeld, maar momenteel is er nog geen definitieve toekomstige bestemming voor dit gebouw.

(MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier