Feestmarkt krijgt voor het eerst een kinderdorp

Tijdens het tweede weekend van juni vindt weer de Bissegemse feestmarkt plaats. Op de foto zie je de organisatoren met rechtstaand v.l.n.r. Nicolas Herman van Ruiterclub Leiedal, Isa Verschaete, Frieda Dujardyn, Philippe Verschaete, Freddy D'hondt en Linda Robensyn. © EDB
Redactie KW

De Bissegemse Feestmarkt vindt naar jaarlijkse gewoonte plaats tijdens het tweede weekend van juni. Voor de derde keer wordt de Feestmarkt georganiseerd door de Bissegemse Reuzengilde.

Door Els Deleu

“Er wordt heel wat ingezet op kinderanimatie”, begint Freddy D’Hondt van de Reuzengilde. Op zaterdagnamiddag komen mensen van Domein Leiedal met enkele pony’s. De kindjes die dat wensen, kunnen hier ponyrijden. De kleuterschool werkt samen met de reuzengilde voor de jaarlijkse kleurwedstrijd.

De activiteiten op het Dorpsplein worden georganiseerd door de horeca op en rond Bissegemplaats en enkele verenigingen.’t Koningshof, De Middenstand, ‘t Verschil, Bissefriet, Crescendo en KRC Bissegem pakken uit met een heus kinderdorp waar een groot springkasteel met hindernissenparcours voorzien wordt. Er is ook kindergrime en een ballonplooier.

Freddy is tevreden met zoveel medewerking van de horeca. “‘t Smeske pakt uit met een aperitief en een barbecue en bij Bagatelle komt er een accordeonist.” Concertharmonie Crescendo zorgt op zondag om 17.30 uur voor live muziek met haar ensembles. Freddy vertelt nog dat de kermis weer op de oorspronkelijke plaats van de jaarmarkten van vroeger staat. “Aan ‘t Smeske staat er een visspel, iets verder een schietkraam, op het Vlaswaagplein staat er Bollo Smitto en aan Eva’s Grand café staat een draaimolen.

Groter verloop

“We willen een groter verloop hebben over de hele markt. Zo plaatsen we de rommelmarkt van de Gezinsbond niet meer in de Hoogweg, maar in de Gullegemsesteenweg van De Plekke naar ‘t Smeske toe.”

Op zaterdagnamiddag is er ook een optreden van Studio Steps. De marktkramers staan op Bissegemplaats, een deel van de Meensesteenweg en van de Gullegemsesteenweg. Er is ook een oldtimershow, muziek en straatanimatie. Op zaterdag 8 juni is er een feestelijke opening van de Feestmarkt op Bissegemplaats om 17 uur. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier