Er waren in het pc van Rollegem 35 kinderen aanwezig. "Aan tien onder hen gaf ik dit jaar les", zegt Siska. De kinderen hebben allemaal een ziektebeeld waardoor ze niet of minder naar school kunnen gaan. De overheid voorziet tijdelijk onderwijs aan huis voor chronisch zieke en langdurig zieke kinderen. Siska moet hiervoor gecontacteerd worden door een school en ze werkt ook samen met AZ Groeninge. Ze is één van de weinige leerkrachten die hiervoor ingeschakeld worden.

"Het is ook nog altijd niet goed gekend", zegt ze. "Uit cijfers blijkt dat amper een kwart van de zieke kinderen in ons Vlaams onderwijs thuis ondersteund worden als ze niet of verminderd naar school kunnen gaan. Nochtans is het heel belangrijk, zowel voor hun schoolse kennis als voor de sociale beleving dat zieke kinderen tijdens hun ziekte de band met school en onderwijs niet verliezen."

Op de huifkar

Tijdens het feestje, waar de kinderen met hun gezin verwacht werden waren er oliebollen, taart en milkshake. Er stond een springkasteel, vzw Kloen zorgde voor een schminkster en familieleden van Siska boden spelletjes aan. Denis Detavernier en Greetje Delanghe van de Engelenhoeve maakten ritjes met de kinderen in een huifkar. Er was ook een optreden van Pieter-Jan Hoornaert (alias Peejay) en er werd afgesloten met worsten op de barbecue.

(EDB)

Er waren in het pc van Rollegem 35 kinderen aanwezig. "Aan tien onder hen gaf ik dit jaar les", zegt Siska. De kinderen hebben allemaal een ziektebeeld waardoor ze niet of minder naar school kunnen gaan. De overheid voorziet tijdelijk onderwijs aan huis voor chronisch zieke en langdurig zieke kinderen. Siska moet hiervoor gecontacteerd worden door een school en ze werkt ook samen met AZ Groeninge. Ze is één van de weinige leerkrachten die hiervoor ingeschakeld worden. "Het is ook nog altijd niet goed gekend", zegt ze. "Uit cijfers blijkt dat amper een kwart van de zieke kinderen in ons Vlaams onderwijs thuis ondersteund worden als ze niet of verminderd naar school kunnen gaan. Nochtans is het heel belangrijk, zowel voor hun schoolse kennis als voor de sociale beleving dat zieke kinderen tijdens hun ziekte de band met school en onderwijs niet verliezen."Tijdens het feestje, waar de kinderen met hun gezin verwacht werden waren er oliebollen, taart en milkshake. Er stond een springkasteel, vzw Kloen zorgde voor een schminkster en familieleden van Siska boden spelletjes aan. Denis Detavernier en Greetje Delanghe van de Engelenhoeve maakten ritjes met de kinderen in een huifkar. Er was ook een optreden van Pieter-Jan Hoornaert (alias Peejay) en er werd afgesloten met worsten op de barbecue.(EDB)