Feesten in een zeecontainer op 47ste editie van Oostendse Paulusfeesten

Van 12 tot 18 augustus vinden de ondertussen legendarische Paulusfeesten plaats in Oostende . In totaal tekenen 120 binnen- en buitenlandse acts present op het Oostendse stadsfeest. Nieuw is een unieke binnenlocatie, Het Dukertje, in een zeecontainer.

Op enkele namen na is het programma van de 47ste Paulusfeesten zo goed als rond. © GLO

Op enkele namen na is het programma van de 47ste Paulusfeesten zo goed als rond. Elke avond op het Sint-Petrus- en Paulusplein draait rond een specifiek thema. “Er is de openingsavond met Laura Tesoro en daarop volgt een Ostenschen Avond”, vertelt voorzitter Joris Pollet. “Op de jongeravond komen Regi en Dimaro langs. Afro C in Bredene is afgevoerd, dus komen wij met een Afro P-avond. Met de P van Paulusfeesten uiteraard”, lacht hij.

“Verder organiseren we ook een tribute night en is er de Q-Party van Q-Music. De radiomakers verlaten dan even hun Q Beach House om een gigantische openluchtparty te geven. Afsluiten doen we met de Extra Vaganza-avond. Drum Spirit zorgt voor het slotfestijn.”

Ook in het JAC in de Dekenijstraat is er weer van alles te doen. Daar worden elke avond optredens georganiseerd. “Het Pauluspleintje blijft dé plek om samen te genieten van sfeer, optredens en rondreizend talent. De avond wordt altijd afgesoten door ‘lokale helden’ zoals bijvoorbeeld Moustache.”

Nieuwe feestlocatie

Er zijn twee nieuwigheden dit jaar. “Eerst en vooral komt er een nieuwe feestlocatie op het grasplein tussen de Sint-Petrus- en Pauluskerk en de Jozef II-straat. Die plek wordt een gezellige zithoek met eet- en drankstandjes.” Ter hoogte van de Amandine komt een heuse zeecontainer die ‘Het Dukertje’ genoemd wordt. “Daar vindt elke avond een dj-set plaats”, duidt coördinator Mario Panesi.

De affiche is van de hand van Oostendenaar Bart Simoens, die deze keer met een grote lachende mossel het ‘zotte’ karakter van de feesten in de kijker zet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.