Feestcomité Watou organiseert met Bamiskermis al de tweede jaarkermis

Naast de traditionele meikermis met bijna zeker altijd mooi weer, organiseert Feestcomité Watou tijdens het eerste weekend van oktober elk jaar ook Bamiskermis met ook hier voor elk wat wils. Opmerkelijk is vooral dat er geen affiche meer is voor deze kermis. En met Marco Rossi komt alvast een bijzonder goed entertainer optreden.

Het Feestcomité Watou met bovenaan v.l.n.r. Jean-Marie Geiregat, Katrien Mahieu, Luigi Six, Marc Putzeys Van rechts (zittend): Peter Borteel, Gregory Geiregat en Jörn Sergier. (foto MD)

Dat er geen affiches zijn, is een bewuste keuze. “Iedereen weet al jaren dat er telkens tijdens het eerste weekend van oktober Bamiskermis is. En zelfs de mensen die recent zijn komen wonen in het grensdorp, weten dat. We organiseren al een eerste kermis in mei en dan is er wel een affiche. Er zijn wel strooibriefjes voor de loopkoersen op kermiszondag 6 oktober en een affiche voor de kermismaaltijd met optreden van Marco Rossi de avond ervoor in O.C. De Bollaard. Het is voor het feestcomité niet goedkoop om twee affiches in een jaar te laten drukken. Gelukkig steunt het stadsbestuur ons wel een deel in de gemaakte onkosten. We zijn ervan overtuigd dat iedereen die geïnteresseerd is in het kermisgebeuren zeker zal weten wat er te doen is. Op vrijdagavond 4 oktober opent de kermis alvast met de traditionele schieting”, klinkt het in koor bij de zeven leden van Feestcomité Watou.

Marco Rossi

Op de kermisboogschieting komen alvast heel veel boogschutters van over de grens een pijl mikken in de muit. Op zondagnamiddag vanaf 15 uur organiseert het feestcomité al jaren diverse loopwedstrijden voor kinderen tot en met het 6de leerjaar met start aan het voormalig gemeentehuis op het Watouplein. De kermisuitbaters moeten ook hun boterham kunnen verdienen. De hoofdmoot van Bamiskermis blijft evenwel de kermismaaltijd met optreden op zaterdagavond. Er wordt alleen gegeten tussen 18.30 en 20.30 uur. “Dat doen we omdat we na de maaltijd met keuze uit stoofvlees, vol-au-vent of goulash met frietjes en groentjes tegen de prijs van 15 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen, altijd nog een heel goed optreden willen aanbieden. Dat optreden kan elk jaar oud en jong boeien, en elk jaar zit ook de zaal goed vol. Er is al altijd ambiance geweest tot in de vroege uurtjes. En dit jaar zal het zeker niet anders zijn met het optreden van Marco Rossi, die misschien nog niet zo bekend is al zanger, maar zeker al als muzikant op gitaar en aan de piano zijn sporen verdiend heeft”, zegt een trotse voorzitster Katrien Mahieu. Voor de kermismaaltijd kan worden ingeschreven op 0498 37 42 40 of 0475 60 88 06.

Evergreens in vijf talen

Marco Rossi is de artiestennaam van Marc Coffyn uit Ieper die eerst een opleiding gitaar volgde in zijn thuisstad en later uit passie voor de toetsen de gitaar ruilde voor de piano. Hij was al zowat twintig jaar actief als zanger en gitarist in diverse groepen, tot hij in 2016 definitief koos voor een zangcarrière. Marco heeft een groot repertoire van evergreens in vijf talen en elk optreden is leuk en gevarieerd. Meer nog, elk optreden is verschillend want het publiek mag en kan altijd nummers vragen om te zingen. Marco wordt qua uitstraling zelfs vergeleken met wijlen Charles Aznavour. Dat belooft! (PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.