Feestcomité Loppem splitst Kasteelloop van receptie

We zien bovenaan van links naar rechts Arnold Naessens, Sven Acke, Annick De Lissnijder, Tom De Ketelaere, Steven Vande Kerckhove en Vincent Goddeeris. Onderaan zien we Dirk Lisabeth, Ingrid Hertveldt en Stijn Timmerman. Koen Vanbaelenberghe, Leen Vanroose, Evert Van Quathem en Walter Verhaeghe ontbreken. (foto BC)

Het Feestcomité van Loppem maakt er een traditie van om de Loppemnaars te trakteren op een nieuwjaarsreceptie. Al enkele jaren wordt daar ook de Kasteelloop aan gekoppeld. Maar voor het eerst zal die los van de receptie én by night plaatsvinden.

Voor de vierde keer organiseert Feestcomité Loppem de Kasteelloop aan het kasteel en in het park van Loppem. Die loop heeft plaats nu zaterdag 18 januari en voor het eerst wordt dit loopevenement ‘s avonds gehouden. Het volledige parcours wordt uiteraard voldoende en sfeervol verlicht. Nieuw dit jaar is dat er elektronische tijdsregistratie is. Er zijn verschillende deelnamemogelijkheden voor kleuters, kinderen, joggers en lopers. Alle deelnemers kunnen achteraf weer opwarmen met lekkere soep en stokbrood.

Het Feestcomité van Loppem heeft twee redenen om de Kasteelloop te splitsen van de nieuwjaarsreceptie. “Organisatorisch was het moeilijk om beide evenementen nog op dezelfde dag te organiseren. Elk jaar won onze loopwedstrijd, die deel uitmaakt van het Zedelgemse Wij(k)lopen aan populariteit. We kwamen handen te kort om én de loopwedstrijd én de nieuwjaarsreceptie samen in goede banen te leiden”, begint Stijn Timmerman van het Feestcomité. “De tweede reden is dat we onze nieuwjaarsreceptie voor Loppemnaars organiseren, maar dat er natuurlijk ook lopers uit andere gemeenten deelnemen die dan op onze receptie belanden. We hebben uiteraard heel graag lopers uit andere gemeentes op onze Kasteelloop, maar onze nieuwjaarsreceptie willen we, traditioneel, voor onze Loppemnaars houden. Zodat zij er ook zelf samen iets aan hebben.”

Coupe de Lophem

Voor de bestuursleden van het Feestcomité is het zaterdagavond alle hens aan dek om de Kasteelloop by Night vlekkeloos te laten verlopen. Zelf mee lopen zit daar niet bij, al zouden enkelen zeker een straffe prestatie kunnen neerzetten. Stijn Timmerman en Evert Van Quathem trainen namelijk voor de marathon van Parijs die plaats heeft begin april.

Zondag wordt er geschonken en geklonken. “Dat gebeurt met een een Coupe De Lophem, een aperitief op basis van picon gemaakt met een recept van onze eigen Annick De Lissnijder“, vervolgt voorzitter Arnold Naessens. “Uiteraard zijn er ook nog andere dranken. Alle Loppemnaars zijn welkom tussen 11 en 13.30 uur. We zijn dankbaar dat we van de Stichting van Caloen opnieuw gebruik mogen maken van de manege van het kasteel als locatie.” (BC)

Inschrijven voor de Kasteelloop is noodzakelijk en gebeurt op

www.star-tracking.be/event/519

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier