Feestcomité Kristus Koning lanceert buurtambassadeurs en welkomsttassen

In de welkomsttassen vinden nieuwe bewoners heel wat gadgets en kortingsbonnen© Stefaan Reuse
In de welkomsttassen vinden nieuwe bewoners heel wat gadgets en kortingsbonnen© Stefaan Reuse
Redactie KW

Het Feestcomité Kristus Koning, intussen al meer dan 15 jaar actief, blijft ook in coronatijden niet stil zitten. Het comité met voorzitter Griet Cappelle heeft de voorbije maanden al heel wat uitgewerkt.

Er was al eerder de verdeling van poëziekaartjes die deze lente zal herhaald worden, de actie ‘Verlicht je buurt’ met 40 deelnemers aan de Karel de Stoutelaan maar ook de start met buurtambassadeurs en de welkomsttassen voor de nieuwe inwoners.

Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mathijs Goderis gingen hen dinsdag feliciteren met hun initiatieven voor een warme buurt. “Vooreerst lanceren wij het nieuwe project rond buurtambassadeurs waarbij wij per straat een inwoner willen als aanspreekpunt voor de buurt. Zij kunnen hun oor te luisteren leggen en noden detecteren. Op een discrete manier kunnen ze kijken wat er kan gedaan worden”, klinkt het. “Nieuwe mensen zijn zeker nog welkom.”

Gadgets

Daarnaast is het comité in januari gestart met de welkomsttassen. “We hebben er de voorbije weken al 35 verdeeld. Dankzij de tussenkomst van de stad met de Buurtoppepper konden wij de tassen laten bedrukken. In de zak vinden de nieuwe bewoners kortingsbonnen, leuke gadgets, een uitnodiging voor een wandeling met gids door de buurt en zelfs een heerlijke droge worst van de plaatselijke slager. Van heel wat zaken kregen wij het bericht dat de kortingsbonnen goed gebruikt worden. Het is een manier om ons feestcomité te promoten en de nieuwe inwoners welkom te heten.”

Recent werden twee nieuwe residenties gebouwd aan de Houtkaai, wat goed was voor heel wat nieuwe inwoners. “We doen een beroep op de buren van de nieuwe bewoners om de tassen af te geven. Zo maken ze meteen kennis met elkaar wat niet altijd gemakkelijk is door corona”, vertelt Griet Cappelle.

“Ik vind hun initiatief met buurtambassadeurs bijzonder en zou dat ook graag in andere deelgemeenten van Brugge zien ontstaan. Het kan een voorbeeld zijn voor andere feestcomités en buurtverenigingen”, meent de Brugse burgemeester. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.