Feestcomité en jeugdhuis zorgen toch nog voor kermisprogramma

Enkele leden van het Werkense feestcomité en van Jeugdhuis de Zunne die een coronaproof kermisprogramma van twee weekends in elkaar boksten. © JDK
Redactie KW

Geen kermissen in Groot-Kortemark door corona, maar dat was dan wel buiten het feestcomité van Werken en jeugdhuis De Zunne gerekend. Zij vonden dat er in september toch iéts moest plaatsvinden in hun gemeente en in een mum van tijd werd een klein kermisprogramma in elkaar gebokst, met goedkeuring van het gemeentebestuur.

“Het heeft serieus wat voeten in de aarde gehad”, aldus Frederik Vanderhaeghe van het feestcomité Werken.

“Onze eerste locatie werd afgekeurd, dus moesten we op zoek naar een andere plaats. Die locatie vonden we en ze werd goed bevonden door het gemeentebestuur en de brandweer. Maandagavond sloegen we in een recordtijd onze grote blauwe feesttent op in een weide, even buiten het centrum van Werken, in de Steenstraat, richting Esen.”

“Er kwam ook heel wat papierwerk bij kijken, maar we zijn eruit geraakt en we zijn dan ook trots ons programma te kunnen voorstellen. De verkoop verloopt volledig online via onze Facebookpagina en wie intekent, moet meteen ook de namen doorgeven van zijn tafelbubbel.”

Meneer J. en Meester D.

“We werken met tafels van 2, 4 en 5 personen”, vervolgt Kristof. “In de tent kunnen 150 mensen coronaproof plaatsnemen en vol is vol.”

“Op vrijdag 18 september openen we met een comedynight, met dit jaar Hans Cools en Piv Huvluv. De bubbeltafels kosten 30, 60 of 75 euro. Op zaterdag 19 september gaan we dezelfde toer op met nog meer humor. De tent is opnieuw open vanaf 18.30 uur en naar Werkense traditie starten we de avond met een ludiek toneeltje, voorzien van de nodig lokale humor.”

Coronaproof springkasteel

“Daarna is het om 21 uur de beurt aan het Kortemarkse duo Meneer J. en Meester D. Wij konden hen strikken om een thuismatch te spelen en ze brengen hun humoristische muzikale theatervoorstelling Zonder veel voorbereiding, een primeur in de gemeente. Voor deze avond kosten de bubbeltafels 10, 20 of 25 euro.”

“Op zondag is er coronacafé met toarte en kaffie, gezellig gratis bijkletsen in je bubbel, maar hier is inschrijven ook noodzakelijk. Voor de kinderen, jonger dan 12, is er een coronaproof springkasteel aanwezig.”

De laatste teugsjes

“Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen op de feestlocatie zelf, maar we moedigen iedereen zoveel mogelijk aan om met de fiets of te voet te komen. We vragen iedereen om in hun eigen bubbel en met mondmasker naar de feesttent te komen en zo ook rekening te houden met alle gevraagde maatregelen. Eenmaal aan de tafel gezeten, mag het mondmasker uit.”

“De bediening van de dranken gebeurt door ons aan de tafels zelf. We proberen onze tent te verwarmen, maar iedereen mag gerust een dekentje en een paar geitenwollen sokken meebrengen. Na de optredens is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje en de laatste teugsjes worden geschonken om half één. Net zoals op café moet iedereen de tent verlaten om 1 uur. Wie nog kaarten wil, wacht best niet te lang meer, want de verkoop gaat heel vlot.”

Rock- en sixtiesmuziek

“Op 25 en 26 september neemt De Zunne het roer over in de tent. De vrijdagavond is er een rockavond met onder andere Nirvana tributeband The Servants, terwijl Jean Dover and friends de tent op zaterdag in vuur en vlam zetten met hun sixtiesmuziek. Ook hiervoor boek je best via onze Facebookpagina”, besluit Kristof.

De coronafeesttent van het Werkense feestcomité vind je terug aan de Steenstraat 2. Ze is het makkelijkst bereikbaar te voet en met de fiets.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.