Feest voor alle jubilarissen van 2020 en 2021 in 2022

Schepenen Bas Surmont en Kevin Defieuw op stoepbezoek bij Jacqueline Vromann en Jean-Pierre Masselis.© SLW
Schepenen Bas Surmont en Kevin Defieuw op stoepbezoek bij Jacqueline Vromann en Jean-Pierre Masselis.© SLW
Stefaan Lernout

Volgend jaar komt er in de drie deelgemeenten een feest voor alle huwelijksjubilarissen van dit en vorig jaar. Alle koppels die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd waren in 2020 of 2021, zullen uitgenodigd worden op het grote feest. Sowieso krijgen de jubilarissen op het heuglijk moment zelf gelukwensen via de post of als de omstandigheden het toelaten, via een stoepbezoek.

Jaarlijks vieren heel wat Wevelgemse koppels hun gouden, diamanten, briljanten en platina huwelijksverjaardag. Een heuglijke gebeurtenis die ze in normale omstandigheden meestal delen met familie en vrienden. “Volgens de traditie zijn er ook gelukwensen, net als een attentie van het gemeentebestuur en het Koninklijk Paleis”, zegt schepen van Burgerlijke Stand Kevin Defieuw (CD&V). “ De inwoners kunnen kiezen voor een ontvangst op het gemeentehuis of een bezoek van een delegatie van het schepencollege op hun feest of bij hen thuis .”

Stoepbezoek

Maar liefst 207 Wevelgemse koppels moesten deze festiviteiten noodgedwongen en door de maatregelen ter bestrijding van covid annuleren. Ook in 2021 vieren normaal gezien 183 koppels hun huwelijksverjaardag. “ We merken dat jubilarissen heel wat belang hechten aan de felicitaties die ze krijgen van het schepencollege en dat er vraag is om ook dat luikje alsnog te voorzien. Op die vraag wil Wevelgem nu ingaan”, vervolgt schepen Defieuw.

“Daarom heeft het schepencollege beslist om deze heugelijke gebeurtenissen niet zomaar te laten passeren. Indien de maatregelen het toelaten, wenst het gemeentebestuur drie feestmomenten te organiseren. Dat wordt hopelijk ergens in het voorjaar van 2022. De jubilarissen van 2020 en 2021 zullen per deelgemeente worden uitgenodigd.”

Kort stoepbezoek

In deze tussenperiode bezorgt het gemeentebestuur de felicitaties en attenties via de post en desgewenst – en indien mogelijk volgens de maatregelen – via een kort stoepbezoek. Zo werd er vorige week aangebeld bij Jacqueline Vromann (72) en Jean-Pierre Masselis (71) in de Louis Paul Boonstraat. Het gouden koppel stapte op 16 april 1971 in het huwelijksbootje. Een groot feest met zoon Jurgen (48) en dochter Nele (41) en kleinkinderen Ralph, Ilona, Aue en Mare en de rest van de familie zal hopelijk voor later dit jaar zijn.

“Het bezoek van de schepenen doet ons wel deugd”, zegt Jacqueline. “Toen we de brief kregen aarzelden we niet en nodigden we hen uit voor een stoepbezoek. En wanneer we uitgenodigd worden voor het feest van de jubilarissen volgend jaar zullen we evenmin aarzelen !”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.