Feest voor 30 jaar Molendries in Gits

Redactie KW

Molendries startte 30 jaar geleden als een centrum voor beroepsopleiding in de horeca, voor zowel keuken- als zaalpersoneel, en groeide ondertussen uit tot een gewaardeerd restaurant dat tewerkstellingskansen biedt aan werknemers die niet direct kansen krijgen op de reguliere arbeidsmarkt.

Molendries betekent voor hen soms een springplank om ook in het gewone circuit door te breken. Binnen het project Molendries startte ook het buurtwinkeltje op Onledemolen, de poetslijn die 511 bushokjes in 37 West-Vlaamse gemeenten onderhoudt en de klusjesdienst. Samen stellen ze 51 collega’s te werk.

Afgelopen vrijdag 10 juni werd feest gevierd naar aanleiding van 30 jaar Molendries. De officiële honneurs werden waargenomen door van links naar rechts schepen Frederik Sap, Koen Staelens als directeur strategie van Mariasteen en Molendries, burgemeester Rita Demaré, Philip Vanneste als gedelegeerd bestuurder van dienstencentrum Gid(t)s, Kaat Vandenbulcke als directeur dagelijks beleid van Mariasteen en Molendries, en schepen Mieke Debergh. (JD – foto JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.