Feest op het Stationsplein tijdens de Roeselaarse Batjes

Andy Degryse van Radio Bingo samen met Rik Vannevel die al het muzikale op de Batjes in goede banen leidt. (Foto SB) © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voor het vierde jaar op rij is er Roeselpop op het Stationsplein. Zowel op zaterdag, zondag als maandag zorgen tal van groepen voor de ambiance. Op maandagnamiddag is er Roeselswing met het betere levenslied.

Roeselpop vindt dit jaar voor het eerst op een volledig vernieuwd Stationsplein plaats. Ruimte genoeg om voor heel wat sfeer te zorgen. Op het menu: springkastelen, live Batjesradio en tal van optredens. De organisatie is in handen van de vzw Shopping & Centrum Roeselare samen met Radio Bingo. Een samenwerking die al enkele jaren vlot verloopt. Ook nu de lokale radiozender geen vergunning meer heeft om uit te zenden. “In het begin vreesden we even dat het meteen ook het einde zou zijn van de samenwerking, maar gelukkig bleek al snel dat de radiomakers even gemotiveerd zijn en mee hun schouders willen zetten onder Roeselpop”, horen we van Rik Vannevel die een groot deel van de muzikale zaken tijdens de Batjes mee behartigt.

Live verslag

Radio Bingo zendt tegenwoordig uit via het internet, maar tijdens de Batjes zullen ze uitzonderlijk nog eens echt op de radio te horen zijn, namelijk op 97.4 FM. “We hebben het Batjesradio #VANRSL genoemd”, vertelt Andy Degryse van Radio Bingo. “We zijn sinds vorige zondag te horen en gaan door tot en met maandag, de laatste dag van het Roeselaarse koopjesfestijn. Bedoeling is om de mensen warm te maken voor het Batjesgebeuren. We kondigen activiteiten aan, maar brengen ook live verslag uit vanop het Stationsplein tijdens Roeselpop.”

“Tijdens de Batjes is Radio Bingo nog eens te horen op 97.4 FM”

“We zijn ondertussen aan de vierde editie toe en gaan verder op de ingeslagen weg”, pikt Rik in. “Dat betekent dat we voor kwalitatieve bands gaan die voor de nodige ambiance zorgen op het plein. Groepen waar de mensen spontaan even voor blijven staan om te luisteren. Er is dat weekend heel wat te doen, dus was het even zoeken om een volwaardig programma samen te stellen, maar ik denk toch dat we erin geslaagd zijn om iets moois op poten te zetten.” De namiddag begint zowel op zaterdag als zondag telkens met een optreden van het Pop College, waarbij leerlingen en leerkrachten van de school samen optreden.

Vuurwerk

Tijdens Roeselpop is er vooral aandacht voor de betere pop, in de breedste zin, met ook heel wat covers.

“We hebben hier bewust voor gekozen. Vroeger was er aan het station enkel ruimte voor schlagers, maar die formule sloeg niet meer aan. Om toch nog tegemoet te komen aan de liefhebbers hebben we op maandagnamiddag Roeselswing geïntegreerd. Dan zijn er optredens van onder meer Mieke & Bandit, Yves Segers en Sam Gooris, een programma voor jong en oud.”

‘s Avonds gaat het feestje verder met vanaf 21 uur een optreden van de Nevada Country Band. “We sluiten de Batjes omstreeks 23 uur af op het Stationsplein met een vuurwerk. Door de werken was er de afgelopen jaren geen vuurwerk, we zijn blij dat deze traditie opnieuw in ere wordt hersteld.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier