Feest in Meulebeke rond bib, Vondel en Ter Borcht die 20, 30 en 40 jaar bestaan

Leden van de vrijetijdsdienst met schepen Danny Bossuyt. © vadu
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Recreatiedomein Ter Borcht, ontmoetingscentrum Vondel en de bibliotheek mogen dit jaar allemaal kaarsjes uitblazen. Ze zijn respectievelijk 40, 30 en 20 jaar oud. Om dat kracht bij te zetten, volgen er de komende maanden verschillende feestelijke activiteiten.

In de oktobermaanden van 1979, 1989 en 1999 openden respectievelijk Ter Borcht, oc Vondel en de bibliotheek hun deuren. “Dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan”, vertellen schepen Danny Bossuyt en diensthoofd vrije tijd Lore Beernaert. “Onder de titel 20-30-40 vieren we op gepaste wijze deze prachtige verjaardagen.”

XL-zomerterras in bib

In de bib wordt er het hele jaar gevierd met enkele gelegenheidstentoonstellingen. Er waren er onder andere al over Bob Dylan en lokaal karikaturist Hans Vanneste. Later volgt er een expo met aquarellen van Rik Vermeersch, schilderkunst van Lies Vanloocke, kunst van Marc en Anneke Dejonghe en afsluiten gebeurt met schilderwerk van Frans Vercoutere. “Als extraatje is er elke woensdag in juli en augustus een XL-zomerterras in de bib”, aldus Lore. “In de voormiddag tussen 10 en 12 uur voorzien we proevertjes, een striphoek, vertelmomenten, enzovoort.”

Auteurslezing van Leen Dendievel

Ook ontmoetingscentrum Vondel deelt in de pret. Het feestjaar daar wordt op zaterdag 21 september bij de start van het nieuwe theaterseizoen afgetrapt. “Dat gebeurt met de show Bang van Dendoncker, de nieuwste voorstelling van comedian Jens Dendoncker. In de loop van het seizoen staan onder andere nog toppers als Guy Swinnen en The Ladies, goochelaar Steven Delaere, professor Jean-Paul Van Bendegem, comedian Dries Heyneman, David Cantens, acteur Roel Vanderstukken en een covergroep van Neil Diamond op de scène. Ook een aanrader is de auteurslezing van actrice Leen Dendievel, die in Thuis het personage Kaat vertolkt. Zij schreef het boek Asem, waarin ze vertelt over haar paniekaanvallen en de oorzaak daarvan.” De abonnementenverkoop gaat op dinsdag 25 juni vanaf 19 uur van start in het vrijetijdspunt in het gemeentehuis. Losse tickets zijn vanaf donderdag 1 augustus vanaf 9 uur te koop.

Nacht van Ter Borcht

Tot slot wordt ook recreatiedomein Ter Borcht in het jubileumfeest betrokken. Dat wordt op vrijdag 30 augustus gevierd met de Nacht van Ter Borcht. ‘t West-Vlaamse Hart staat mee in voor de organisatie. “Tijdens de Nacht van Ter Borcht gaan we voor de vertoning van de animatiefilm Coco in open lucht, gevolgd door de mogelijkheid om er vanaf 17 uur te blijven kamperen”, aldus Lore. “Op het programma staan nog kanovaren, diskgolf, boomklimmen, sjoelbakfietsen en een retrospectieve expo over Ter Borcht.” Via www.westvlaamsehart.be/nachtvanterborcht of 051 27 55 50 kan inschrijven nu al.

Magisch vuurspektakel

Het feestjaar wordt beklonken met het vuurspektakel Incontri#2 op vrijdag 25 oktober. “Vanaf 19.30 uur kan iedereen in het park achter het gemeentehuis terecht voor dit feest”, vertelt schepen Danny Bossuyt. “Bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we je uit voor een magisch vuurspektakel in openlucht. Incontri is Italiaans voor ontmoetingen. Dat betekent dat je je mag verwachten aan een klein verhaal vol sterke beelden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier