Fee Tielens finaliste bij Queen Of The Models: “Ik ga mijn vriendin achterna”

De 17-jarige Fee is een van de finalistes. © Nico Landuyt
Redactie KW

Fee Tielens is 17 en studeert humane wetenschappen-economie aan de Pottelberg in Kortrijk. Naast het behalen van haar diploma droomt Fee ook van een modellencarrière. Ze lijkt alvast goed op weg, want eind oktober mag ze als een van de acht finalistes in de modellenwedstrijd Queen Of The Models dingen naar prijzengeld én een bijbehorend fotocontract.

Door Jan Steenhoudt

Hoewel de wedstrijd pas in maart van start ging, was Fee onbewust al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor haar deelname aan Queen of The Models. Op haar Instagram wemelt het van de fotogenieke zelfportretten, die stuk voor stuk honderden keren werden geliket. Desondanks rolde Fee ietwat toevallig in de race voor het zilveren winnaarskroontje van Queen Of The Models.

“Queen of The Models werd vorig jaar door een vriendin van me (Chloé Dumoulin, red.) gewonnen, en toen ik dat hoorde, dacht ik: dat wil ik ook wel”, begint Fee. “Het zal onmogelijk zijn om beter te doen, maar voor een evenaring van haar prestatie teken ik meteen (lacht). Nu goed, zo’n 800 meisjes uit België en Nederland hadden zich dit jaar ingeschreven, dus maakte ik me in het begin niet veel illusies.”

Opleiding tot model

De wedstrijd, die opgericht is door Steven Masset en Nico Landuyt, biedt leergierige meisjes heel wat faciliteiten. Er zijn verschillende trainingsdagen, waar de modellen in spe leren om zichzelf te schminken, hun gelaatsuitdrukkingen te controleren en te functioneren op de catwalk.

“Het is meer een opleiding dan een wedstrijd”, wil Fee benadrukken. “Mijn vader was niet meteen overtuigd van mijn deelname, omdat een missverkiezing meestal handen vol geld kost. Maar na een goed gesprek met de organisatoren, die ons verzekerden dat ze geen vriendjespolitiek dulden en op zoek zijn naar kwaliteit, ging hij toch overstag. Ik moest bijvoorbeeld zelf op zoek naar sponsorgeld, en mocht niet rekenen op de financiële input van mijn familie.”

Aftrap bij Essevee

Queen Of The Models werkt met een puntensysteem. Deelneemsters kunnen scoren met vanzelfsprekende zaken als stiptheid en beleefdheid, maar ook door hun sociale media voldoende met berichten te spijzen, of door te presteren op de vele fotoshoots en opdrachten.

“Zo koos ik bij de conceptopdracht voor voetbal, waarbij de foto’s in het stadion van Zulte Waregem werden genomen. Als ik de top drie haal in oktober, beloofde Zulte Waregem zelfs dat ik de aftrap mocht komen geven in het Regenboogstadion! Als ik niet win, zal ik wel teleurgesteld zijn, ja. Toch ben ik al heel tevreden met mijn evolutie. In het begin kreeg ik nog de kritiek dat te braaf en te verlegen te zijn. Die schuchterheid is beetje bij beetje verdwenen, en nu ben ik veel zelfverzekerder. Wat ik later het liefst zou doen? Modellenwerk voor kledingwinkels lijkt met wel leuk. De catwalk? Goh, ik meet 1,60 meter en dat is een beetje te klein om het in die branche te maken, denk ik.”

Finale

De finale is gepland op zaterdag 26 oktober, in het Staf Versluyscentrum in Bredene. De winnares neemt zo’n 2.500 euro en een fotocontract voor een jaar mee naar huis. Wie de slotshow wil bijwonen kan tickets kopen op www.queenofthemodels.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier