Federatie neemt afscheid van Priester Bart

Pastoor Bart Demuynck. © (Foto PCO)
Redactie KW

Het afscheid van priester Bart verliep in 2 luiken. “Om weinig gaf hij veel”, vormde het culturele luik en op zondag de feestelijke eucharistieviering.

“Toen ik 20 jaar geleden hier in de parochie kwam, kende ik weinig van die Paulus. Misschien had ik op het seminarie wat overgeslagen. Maar door voorbereidingen en gebedsmomenten heb ik hem stilaan mogen ontdekken als inspiratiebron en een waardige patroon voor een geloofsgemeenschap”, sprak Bart Demuynck bij zijn afscheid. Priester Bart parafraseerde Paulus: “Blijf zoeken naar nieuwe wegen, Streef naar wat schoon en goed is. En blijf wakker voor vrede!” Hij dankte uitgebreid alle actoren van de federatie.

Peter Peene sprak namens de federatie zijn oprechte dank uit voor 20 jaar ontzettend veel op- en uitbouwen. “De logica van het personeelsbeleid van de kerk, jouw transfer ontgaat ons toch een beetje. Maar het siert je dat je trouw bent aan je roeping. We wensen dat het goed mag gaan in Jabbeke om daar werk te maken van de droom van God op aarde. Dat je je omringd mag weten door medestanders en je snel mag thuis voelen.”

“Ik zou moeiteloos een indrukwekkende opsomming kunnen geven van al wat hier jouw bezieling meedraagt. Jouw passage betekende hier schoonheid. We kijken naar de Kruisweg van Liefde. Een prachtig geschenk dat je onze kerk nalaat”, zei Peter Peene.

De Brugse kalligraaf Yves Leterme schreef de welkomstgroet van Paulus op de glazen ingangsdeur van het portaal. Dat deed hij nu op vraag van de federatie opnieuw op doek. De federatie gaf de woorden van Paulus als geschenk om priester te herinneren aan zijn favoriete apostel.

(PCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier