Federale politie biedt kustgemeenten extra ondersteuning tijdens zomermaanden

Minister voor binnenlandse zaken Annelies Verlinden bracht woensdagmorgen een werkbezoek aan de badstad waarbij burgemeester Bart Tommelein en hoofd commissaris van politie Hannelore Hochepied uitleg verstrekten over de samenwerking tussen de lokale en de federale politie tijdens de zomermaanden. © Peter MAENHOUDT PM
Redactie KW

De tijdelijke maar aanzienlijke toename van bezoekers en tweedebewoners aan de kust zorgt voor een extra belasting voor de lokale politiezones. Daarom versterkt de federale politie de lokale politiezones tijdens de drukke zomermaanden. Dat wist bevoegd federaal minister Annelies Verlinden (CD&V) te zeggen tijdens een werkbezoek aan de Lokale Politie van Oostende.

“Met de bijstand van de Federale Politie kunnen de lokale zones het hoofd bieden aan de extra drukte en de bijkomende werklast, en kunnen zowel de inwoners van de kustgemeenten als de toeristen genieten van een mooie zomer”, stelt Verlinden.

“In de zomer is extra politieversterking aan de kust absoluut noodzakelijk. Op piekdagen zakken tienduizenden mensen af naar Oostende en kan je de situatie in onze stad vergelijken met die van een heel groot evenement. Met meer politiemensen op het terrein willen we de veiligheid voor iedereen vergroten”, geeft burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) mee.

Steun op drie fronten

Concreet: de federale politie biedt steun op drie fronten. Om te beginnen krijgen de verschillende politiezones hulp voor het verzekeren van de basispolitiezorg, zoals interventie en verkeer. Van de 28 politiemensen die voor deze opdracht zijn voorzien, versterken er zes de politiezone Oostende.

De politiemensen van de federale politie voeren gemengde patrouilles uit met collega’s van de lokale zones. Verder worden dagelijks ruiters ingezet in de verschillende kustgemeenten. Zij voeren preventieve patrouilles uit, maar bieden ook ondersteuning bij evenementen.

Ten slotte patrouilleren de federale collega’s in treinstations om de toestroom van dagjestoeristen in goede banen te leiden.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier