Het agentschap laat de paté, die in de filialen van Carrefour, Smatch, Proxy Delhaize, Lidl en Bon'Ap te koop is, terugroepen. Het gaat om potjes Ouderwetse paté van 250 gram met lotnummer 2411 en houdbaarheidsdatum van 24/12/16, verkocht van 25 november tot nu.

Het federaal voedselagentschap raadt consumenten die een potje paté hebben gekocht aan om deze niet op te eten, maar te vernietigen of terug te brengen naar de winkel waar ze het hebben gekocht.

Symptomen van een besmetting met listeria zijn koorts en hoofdpijn. Het kan tot acht weken duren vooraleer er ziekteverschijnselen optreden. Vooral zwangere vrouwen moeten extra waakzaam zijn, net als personen met een verminderde weerstand en ouderen.

Het FAVV vraagt consumenten om hun arts te raadplegen als ze symptomen merken.

(BELGA)

Het agentschap laat de paté, die in de filialen van Carrefour, Smatch, Proxy Delhaize, Lidl en Bon'Ap te koop is, terugroepen. Het gaat om potjes Ouderwetse paté van 250 gram met lotnummer 2411 en houdbaarheidsdatum van 24/12/16, verkocht van 25 november tot nu.Het federaal voedselagentschap raadt consumenten die een potje paté hebben gekocht aan om deze niet op te eten, maar te vernietigen of terug te brengen naar de winkel waar ze het hebben gekocht. Symptomen van een besmetting met listeria zijn koorts en hoofdpijn. Het kan tot acht weken duren vooraleer er ziekteverschijnselen optreden. Vooral zwangere vrouwen moeten extra waakzaam zijn, net als personen met een verminderde weerstand en ouderen. Het FAVV vraagt consumenten om hun arts te raadplegen als ze symptomen merken.(BELGA)