Federaal parlementslid en schepen Björn Anseeuw versloeg corona: “Dit is niet zomaar even uitzieken”

Björn Anseeuw (N-VA), federaal parlementslid en schepen van Mobiliteit, Openbaar Domein en Stadsvernieuwing in Oostende, is onlangs stevig te grazen genomen door het coronavirus. “Ik wil mensen waarschuwen: dit is echt niet zomaar eventjes uitzieken.”

© TVA

Nadat eerder dit voorjaar burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) al het coronavirus opliep, was het nu jammer genoeg de beurt aan eerste schepen Björn Anseeuw. “Twee weken geleden kreeg ik bericht dat ik me moest laten testen. Ik had op dat ogenblik nog geen symptomen. Maar het ergste moet toen nog komen. Vorige week had ik pijn over mijn volledige lichaam: last van de luchtwegen, stevige hoofdpijn, diarree. Koorts had ik niet, maar ik voelde me echt ellendig. Na een drietal dagen, kort na het opstaan, leek ik me beter te voelen. Maar de symptomen keerden zelfs harder dan ervoor terug. Ik voelde me rot- en rotslecht.”

“Ook mijn vrouw en dochter liepen het virus op. Mijn tweede dochter verbleef op kot in Gent en ontsprong gelukkig de dans. Ik was dus niet alleen thuis. Maar stel je eens voor dat je in je eentje dit virus te lijf moet gaan zonder contact en steun van anderen – verschrikkelijk.”

Opgelopen op communiefeest

Anseeuw weet waar hij Covid-19 heeft opgelopen. “Op een communiefeest. Daar zijn verscheidene mensen ziek geworden, zoals ook is duidelijk geworden uit de vele proeven in het coronatestcentrum. Toen ik me moest laten testen, zette ik me direct in afzondering en werden alle vergaderingen digitaal georganiseerd.”

“Wie denkt dat het coronavirus verslaan vanzelf zal lopen, is grondig fout. Dit is niet zomaar eventjes uitzieken. Ik sport elke dag intensief en heb een prima conditie, maar heb verdomd hard afgezien. Dit wens je niemand toe. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen en erg goed voor elkaar zorgen.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.