Febe Strobbe-Tanghe vindt haar reddende engel: “En dat allemaal dankzij het artikel”

Een banaal verkeersongeval dat uitdraait op een onverwachte en massale zoektocht? Het overkwam Febe Strobbe-Tanghe (17) uit Menen. Ondertussen heeft Febe haar reddende engel gevonden.

Febe Strobbe-Tanghe lanceerde een oproep via sociale media, maar dat leverde nog geen resultaat op. © CLL

Het was Febe zelf dat onze redactie op de hoogte bracht dat ze haar zoektocht kon stoppen. “En dat allemaal dankzij het artikel. Ik ben super blij“, klinkt ze opgewekt. Ondertussen heeft Febe contact opgenomen met de dame. Het werd een contact waarbij Febe haar dankbaarheid niet genoeg kon benadrukken.

Banaal verkeersongeval

Maandagavond, iets na 18 uur, reed Febe met haar fiets in de Moeskroenstraat richting Menen. Ter hoogte van het kruispunt met de Diefhondstraat kwam het tot een aanrijding met een bestelwagen. “Het was uiteindelijk een banaal ongeval waar niemand echt schuld aan had”, laat Febe ons weten. “Op dat kruispunt staan heel erg vaak auto’s fout geparkeerd, soms zelfs tot op het kruispunt, waardoor mensen die de Diefhondstraat willen uitrijden over het fietspad moeten. Daar zijn al vaker gelijkaardige ongevallen gebeurd en maandagavond was ik helaas aan de beurt.”

Febe kwam hard ten val en beseft dat ze veel geluk heeft gehad, maar wrok heeft ze totaal niet. “Ik werd tot halfweg op de Moeskroenstraat meegesleurd met de wagen en de dokter zei me nadien dat het allemaal meeviel dankzij mijn stevige en sportieve spierbouw – Febe speelt voetbal bij Menen United – dus met uitzondering van heel wat kneuzingen valt het allemaal nog mee. De chauffeur van de bestelwagen is onmiddellijk gestopt en heeft er alles aan gedaan om mij zo goed en zo kwaad mogelijk te helpen. Hij was even overstuur als ikzelf, hij heeft dat heus niet expres gedaan dus waarom zou ik kwaad op hem zijn?”

Met dank aan die ene dame

Net na het ongeval stopten heel wat mensen, maar één iemand handelde op een bijzondere en effectieve manier. “Een dame plaatste haar wagen schuin over de weg”, gaat Febe verder. “Ze stapte uit en zei me dat ze op die manier ervoor kon zorgen dat er geen voertuigen zouden proberen door te rijden. Ze ontfermde zich meteen over mij, controleerde mij van top tot teen en checkte of er geen levensgevaar was. Heel wat mensen probeerden mij ook te verplaatsen, maar zij hield hen allemaal tegen. Ze riep tegen iedereen dat ik moest blijven liggen totdat de ambulance er was en dat niemand het risico mocht nemen mij nog meer te kwetsen door mij naar de kant van de weg te schuiven.”

“Toen de ambulance ter plaatse kwam, heeft die dame ook een volledige beschrijving van alle kwetsuren gegeven en wisten de ambulanciers meteen hoe de vork in de steel zat. De hele tijd is ze bij mij gebleven om me te helpen en me te troosten. Toen ik in de ambulance werd geplaatst, ben ik haar uit het oog verloren maar ik wil haar nu graag terug vinden om haar te bedanken voor alles wat ze heeft gedaan“.

Oproep

Febe lanceerde haar oproep reeds via de sociale media, helaas zonder resultaat. “We vernamen dat de dame in kwestie een verpleegster is, wat meteen ook verklaart waarom ze zo professioneel handelde”, vult Febe nog aan. “Ze sprak Nederlands, was tussen de 30 en 40 jaar oud denk ik, had blond haar en droeg een bril. Ze reed ook met een wagen van een donkere kleur, maar ik weet niet echt welk type auto dat was. Ik weet wel dat het een grote dame was en ze was heel erg lief. Ik zou haar echt graag willen vinden om haar te bedanken, wie kan mij helpen in mijn zoektocht?”

Kent u of bent u de dame die Febe zoekt? Was u aanwezig in de Moeskroenstraat tijdens of net na de feiten en heeft u meer info over de dame in kwestie? Contacteer dan onze redactie zodat we Febe kunnen helpen met haar queeste!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.