FC Marke speelt binnen een jaar op kunstgras

FC Marke krijgt een kunstgrasveld. © JVGK
Redactie KW

Stad Kortrijk investeert in 2018 in een kunstgrasveld op de terreinen van FC Marke. Het veld wordt volgend najaar aangelegd.

FC Marke beschikt over twee terreinen op de sportsite aan het Olympiadeplein en een oefenveldje in de Preshoekstraat. In theorie is dat genoeg, maar in de praktijk niet. “De twee velden aan het Olympiadeplein worden zeven dagen op zeven gebruikt, waardoor de terreinen er nu al niet denderend bij liggen”, stelt voorzitter Danny Ongenae. “We hebben dan ook 350 voetballende leden. Het gaat om leden van onze eerste ploeg, de jeugdteams, de damesploeg en de G-voetbalploeg.”

Stad Kortrijk maakt 650.000 euro vrij om in Marke een kunstgrasveld aan te leggen. “De werken worden gepland in het najaar van 2018. Vroeger kan niet. In twee maanden tijd moeten die achter de rug zijn”, stelt schepen van Facility Arne Vandendriessche (Open VLD). “Stad en voetbalclub zullen bekijken naar waar de club tijdelijk kan uitwijken.”

Nu al zes

Schepen van Sport An Vandersteene (N-VA) benadrukt dat er nog meer kunstgrasvelden zitten aan te komen. “We voorzien er nog eentje op Wembley en SV Kortrijk en in de deelgemeenten Bissegem, Aalbeke, Bellegem, Rollegem en Heule. Elk jaar moet Kortrijk er eentje rijker zijn, want kunstgrasvelden zijn de toekomst.”

In Kortrijk zijn er nu al zes kunstgrasvelden: twee op sportcampus Lange Munte (stad Kortrijk), twee op de Stade (KV Kortrijk), een op Wikings (Wikings) en een op Saint)Georges (hockey). (AXV)