Het nieuws dramatische veroorzaakte een schokgolf in Gullegem. Twee weken geleden speelde Emiel Degrande (13) nog een voetbalwedstrijd met zijn vrienden van de IPU15 van FC Gullegem. Later die dag voelde hij zich niet goed. Zijn ouders reden met hem naar het ziekenhuis AZ Groeninge voor een controle maar daar ontdekte men op het eerste gezicht niets onrustwekkends. De dinsdag erna is hij op school - het PTI in de Karel de Goedelaan in Kortrijk - opnieuw onwel geworden, nam contact met zijn ouders en fietste naar huis. Toen zijn vader wat later thuis kwam, vond hij hem zonder teken van leven. De bijgeroepen hulpdiensten konden helaas niets meer voor hem doen.

Emiel, die eind dit jaar 14 zou worden, was de zoon van Diederik Degrande en Stefanie Vantomme. Hij heeft nog een oudere en een jongere zus, Julie en Louise. Bijzonder tragisch in de familie is dat Nele Degrande, zus van Emiels vader, de moeder is van Arthur Deconinck uit Moorsele, de 21-jarige jongen die op 23 augustus samen met zijn kameraad Maxim Vaernewyck in hun wagen de dood vond op een parkeerterrein in het Duitse Stuttgart.

De eerste ploeg van FC Gullegem speelde zondag tegen Merelbeke dus met Emiel in gedachten. De wedstrijd eindigde op 0-0, al is dat bijzaak. "Gevochten voor jou, lieve Emiel!", klonk het op de Facebookpagina van FC Gullegem.

Het nieuws dramatische veroorzaakte een schokgolf in Gullegem. Twee weken geleden speelde Emiel Degrande (13) nog een voetbalwedstrijd met zijn vrienden van de IPU15 van FC Gullegem. Later die dag voelde hij zich niet goed. Zijn ouders reden met hem naar het ziekenhuis AZ Groeninge voor een controle maar daar ontdekte men op het eerste gezicht niets onrustwekkends. De dinsdag erna is hij op school - het PTI in de Karel de Goedelaan in Kortrijk - opnieuw onwel geworden, nam contact met zijn ouders en fietste naar huis. Toen zijn vader wat later thuis kwam, vond hij hem zonder teken van leven. De bijgeroepen hulpdiensten konden helaas niets meer voor hem doen.Emiel, die eind dit jaar 14 zou worden, was de zoon van Diederik Degrande en Stefanie Vantomme. Hij heeft nog een oudere en een jongere zus, Julie en Louise. Bijzonder tragisch in de familie is dat Nele Degrande, zus van Emiels vader, de moeder is van Arthur Deconinck uit Moorsele, de 21-jarige jongen die op 23 augustus samen met zijn kameraad Maxim Vaernewyck in hun wagen de dood vond op een parkeerterrein in het Duitse Stuttgart.De eerste ploeg van FC Gullegem speelde zondag tegen Merelbeke dus met Emiel in gedachten. De wedstrijd eindigde op 0-0, al is dat bijzaak. "Gevochten voor jou, lieve Emiel!", klonk het op de Facebookpagina van FC Gullegem.