FC Aalbeke neemt afscheid van Nicolas Dumortier

© (Foto VDB)
Redactie KW

Vorige week werden de Blauwe Duivels in diepe rouw gewikkeld door het overlijden van Nicolas Dumortier die omkwam bij een verkeersongeval. Vrijdag was er in de overvolle Rekkemse kerk de plechtige uitvaartdienst. Zaterdag was er de topper tegen leider SV Ingelmunster. Voor de wedstrijd werden er in de middencirkel heel wat bloemen neergelegd als blijk van medeleven.

Met een minuut stilte, onder de tonen van ‘You never walk alone’, kon je een muis horen lopen, lieten er velen hun tranen de vrije loop. Ook de spelers hadden het moeilijk. Daarna plooiden ze zich dubbel om hun overleden sponsor en supporter te eren met een 3-1-overwinning en de leidersplaats.

“We hebben niet alleen een sponsor, maar vooral een vriend en een goed mens verloren”, treurde voorzitter Mia Messely. “Aan Nicolas ging je leven kopen. Hij was altijd goed gemutst, had altijd een stralend lacht op zijn gezicht. Een jongen met een geweldige toekomst die ons veel te vroeg ontnomen werd.”

Ook doelman Alexander Delaere, die een groot aandeel had in de gewonnen wedstrijd tegen Ingelmunster, had het voor de wedstrijd moeilijk. “De sfeer in onze kleedkamer was voor de wedstrijd helemaal anders dan bij vorige gelegenheden”, vertelde de Aalbeekse goalie. “Het was er heel ingetogen, iedereen was nog onder de indruk van de uitvaartdienst van vorige vrijdag. Sinds we het slechte nieuws vernamen, hadden meerdere jongens het vorige week moeilijk om zich te focussen op de wedstrijd tegen leider Ingelmunster.”

“Net op tijd hebben we met zijn allen de knop kunnen omdraaien. Een deugddoende zege die we volledig opdroegen aan onze overleden sponsor, en een geweldige supporter. Dat Nicolas geliefd was hoeft geen betoog. De kerk in Rekkem zat vrijdag bomvol om hem een laatste eer te bewijzen. We zullen zijn goedlachs humeur en zijn optimisme missen”, besloot Alexander Delaere. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier