Faye Bulcke uit Zonnebeke wil Miss Benelux Beauty worden

(foto ZB)
Redactie KW

Eind juni doet Faye Bulcke een gooi naar het kroontje van Miss Benelux Beauty, de opvolger van de Miss Batjesprinsesverkiezing. Ze is niet aan haar proefstuk toe en gaat er ten volle voor.

Faye (22) is de dochter van Olivier en Cindy Couzyn, studeerde sinds juni 2019 af als vroedvrouw en volgt momenteel een eenjarige bacheloropleiding tot leerkracht Secundair onderwijs.

“Ik volgde de verkiezing al een tijdje. Toen ik zag hoe de verkiezing aan een grote groei bezig was, besloot ik deel te nemen”, vertelt Faye. Ze is zeker niet aan haar proefstuk toe wat missverkiezingen betreft. “Het is ondertussen mijn vierde missverkiezing. Hiervoor deed ik al mee aan Miss Exclusive, Miss Coast Belgium en Miss Earth International. Iedere verkiezing was een geweldige ervaring. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor alle kansen die ik al heb gekregen en trots dat mijn miss-avontuur nog niet moeten stoppen. Ik bewaar de mooiste herinneringen aan Miss Earth International. Toen kreeg ik immers de kans om een maand naar de Filippijnen te gaan en België te vertegenwoordigen. Voor geen geld van de wereld had ik deze ervaring willen missen! Ik hou wel van het wereldje van missverkiezingen. Dat is ook de reden dat ik er nog niet mee kan stoppen. Het heeft mij als persoon op een positieve manier doen groeien. Ik heb er zo veel geleerd, je ontmoet nieuwe mensen, je creëert kansen en bouwt aan de toekomst. Ik vind het geweldig om als rolmodel iets te kunnen beteken voor iemand of meerdere mensen. Mijn doel is om andere personen te tonen dat als je iets wilt, je ervoor moet gaan. Ik wil mij inzetten voor wat goed is en motiveren waar ik kan. Als ik aan iets begin, dan ga ik er volledig voor. Ik heb nu eenmaal een winnaarsmentaliteit. Ik doe mee om een heel fijne en leerrijke ervaring mee te maken, maar mijn doel is zeker en vast het kroontje! Dan zal ik heel tevreden zijn”, lacht Faye.

Dansen

Een andere hobby van Faye is dansen waarbij ze kan pronken met verschillende titels. “Ik begon al met dansen toen ik vier jaar was bij Dance Space in Zillebeke. Daar dans ik modern/jazz/funk, clipdance en disco. In deze laatste twee stijlen doe ik ook al meerdere jaren competities, waarvan disco ook internationaal. Toen ik jonger was, werd ik Belgisch Kampioen, Vice Belgisch Kampioen, Vlaams Kampioen in zowel solo, duo en in teamverband. Met onze small groep ‘Dance All Mighty’ (groepje van 7 dansers, red.) haalden we al vier jaar op rij de Belgische titel binnen en drie jaar de Vlaamse. We zijn dan ook van plan om dit jaar opnieuw deze beide titels binnen te halen”

Vroedvrouw

Faye volgt momenteel nog een extra bachelor opleiding om les te mogen geven in het secundair onderwijs. “Ik heb al een diploma van vroedvrouw op zak. Op heel jonge leeftijd wist ik al dat ik vroedkunde zou studeren. Het is een heel mooi beroep. Dat je zoveel mag betekenen tijdens één van de belangrijkste momenten in mensen hun leven geeft enorme voldoening. Het is dan ook de bedoeling dat ik me, na mijn opleiding als bachelor, ga bijscholen in het vroedkundige om als vroedvrouw de begeleiding aan huis te kunnen doen tijdens de zwangerschap en na de bevalling, dit naast mijn job als leerkracht.”

Goede doel

“Als finaliste ga ik op zoek naar sponsors die mij in mijn avontuur willen steunen”, gaat Faye door. “Ik verkoop ook steunkaarten waarbij een deel naar vzw P’tit Papillon gaat. Daarnaast zoek ik ook nog één of meerdere goede doelen waar ik mijn steuntje zal bijdragen.”

Wie Faye wil volgen, kan dit op haar facebookpagina ‘Finaliste 02 Miss Benelux Beauty ’20/’21 Faye Bulcke’. “Wie mij wil steunen, kan op het duimpje klikken”, lacht Faye. De finaleshow vindt plaats op zondag 28 juni, ‘s namiddags, in Plopsaland De Panne.”Wie interesse heeft om te komen kijken, kan contact opnemen met mij via Facebook of Instagram. Hoe meer supporters, hoe beter”, besluit Faye. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier