Faye Bulcke is Miss Benelux Beauty

Redactie KW

Vrijdag maakte de organisatie van Miss Benelux Beauty bekend dat Faye Bulcke uit Zonnebeke hun nieuwe Miss is. Haar eredames zijn Ilana Schelfhout uit Wijnegem en Kara Verfaillie uit Wevelgem.

De bekendmaking Miss Benelux Beauty gebeurde via een show die vrijdag op hun website werd gelanceerd. De opnames gebeurden vorige week al. Ze vonden volledig coronaproof plaats op een geheime locatie. Enkel de finalistes, de organisatie en de vaste medewerkers waren aanwezig. Alles verloopt vlekkeloos. Toch hoopt organisatrice Yana Parmentier-Leman natuurlijk dat de volgende editie terug in ‘normale’ omstandigheden kan doorgaan.

Met vreugde geen blijf

“Ik hou van missverkiezingen. Het heeft mij als persoon op een positieve manier doen groeien”, vertelt Faye. “Ik vind het geweldig om als rolmodel iets te kunnen beteken voor iemand of meerdere mensen. Ook alles wat bij een missverkiezing komt kijken zoals catwalk, make-up en fotoshoots vind ik superleuk,” vertrouwde ze ons vroeger reeds toe.

“Als ik aan iets begin, dan ga ik er volledig voor. Ik heb nu eenmaal een winnaarmentaliteit, maar nu was het toch even schrikken. Natuurlijk had ik gehoopt te winnen, maar dat is zo voor alle deelnemers. Toen de uitslag bekend was gemaakt, wist ik met mijn vreugde geen blijf.” Met de Miss Benelux Beauty verkiezing was Faye zeker niet aan haar proefstuk. “Het was ondertussen mijn vierde missverkiezing. Hiervoor deed ik al mee aan Miss Exclusive, Miss Coast Belgium en Miss Earth International. Iedere verkiezing was een geweldige ervaring. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor alle kansen die ik al heb gekregen. Deze titel is echter wel het toppunt met de meeste internationale uitstraling.”

Goede doel

Wat de titel precies aan verplichtingen meebrengt moet nog definitief uitgemaakt worden. “ In ieder geval, zal ik het met volle goesting doen. Belangrijk is wel dat we dat zelf voor een deel mogen uitstippelen. Naast het commerciële zal ik zeker gaan voor een aantal goede doelen,” gaat Faye verder.

“ Vooral mentale weerbaarheid bij jongeren ligt me nauw aan het hard. Verder zaal ik er ook voor zorgen dat er nog meer meisjes zich kandidaat stellen voor Miss Benelux Beauty. Het is immers een wedstrijd die jaar na jaar aal belangrijkheid wint.” Faye is de dochter van Olivier en Cindy Couzyn uit De Patine in Zonnebeke. Ze studeerde af als vroedvrouw en heeft ook een diploma van leerkracht Secundair onderwijs. Momenteel is ze aan de slag bij BKO Bondgenootje in Geduveld.

“ Mijn job doe ik heel graag. Ik werk immers graag met kinderen. De sfeer is er heel goed met toffe collega’s. De verplichtingen als miss zal ik combineren met mijn werk . Ik ben van mening dat als je iets echt wil, alles lukt. Dus ik zorg ervoor dat het te combineren valt. Met een goede planning lukt dat wel.”

Dansen

Faye is van vele markten thuis. Zo is ze ook een uitmuntende danseres. Ze danst al vanaf mijn vier jaar in Dansschool Dance Space in Zillebeke en nu ook in de Showcase Studio bij Tommy Gryson in Gent. Ook hierin behaalde ze titels van

Belgisch Kampioen, Vice Belgisch Kampioen, Vlaams Kampioen in zowel solo, duo en in teamverband in verschillende dansstijlen.

(SB/NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.